Viral (video): Curaj in vremuri pandemice, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, donează sânge

Claudia Popa

Vremurile de criză ne arată cine sunt, cu adevărat, oamenii de lângă noi. Primarul Sectorului 4 al Capitalei, Daniel Băluță, dovedește, în aceste vremuri pandemice, nu doar curaj, ci și grijă față de semenii săi.

Înainte de toate, Daniel Băluță este medic primar, deci cunoaște foarte bine durerile sistemului de sănătate din România și, în special, nevoia acută de sânge pe care o resimt spitalele, mai ales acum, când numărul donatorilor a scăzut dramatic, din cauza temerilor privind îmbolnăvirea cu noul tip de coronavirus, COVID-19.

Edilul a ajuns, astăzi, la Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București, unde au mai fost prezenți prieteni, colegi și alte persoane care au răspuns prezent apelului făcut de acesta zilele trecute. Daniel Băluță a inițiat o campanie de donare de sânge.

Mai mult decât atât, el însuși a donat sânge, dând, astfel, un bun exemplu personal. Clipul video care demonstrează acest lucru poate fi vizionat aici.

“Am venit astăzi într-un moment foarte dificil pentru întreaga noastră societate să-mi exprim solidaritatea față de toți cei care sunt astăzi în nevoie, am venit să fim alături de toți cei care sunt aici, la Centrul de Hematologie pentru că sunt și ei greu încercați și au avut – și au – nevoie de sprijin din partea noastră. Am venit aici alături de un alt prieten, coleg și medic am venit să ne exprimăm solidaritatea față de toți cei care se află în linia întâi și în dorința de a face apel la absolut toți oamenii să îi sprijine pe medici în aceste momente dificile și să fim alături de toți cei care au probleme medicale, pentru că, în afară de oamenii cu infecții COVID-19, există o mulțime de oameni care au și alte probleme medicale, oameni care au nevoie de sânge, oameni care au nevoie de asistență medicală permanentă”, a declarat Daniel Băluță.

Edilul a subliniat că face un apel la solidaritate și, mai mult decât oricând, la fapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *