Ungaria, umilință maximă pentru Guvernul PNL

Iulian Iacobescu

Maghiarii din afara granițelor Ungariei primesc un ajutor impotant de la Guvernul Viktor Orban, Mai exact, guvernul de la Budapesta va trimite teste pentru cortonavirus, măști și echipamente de protecție.

Presa maghiară informează că ministrul ungar de Externe, Peter Szijjártó , a precizat că este orba de 600.000 de măşti şi câteva zeci de mii de costume şi alte echipamente de protecţie, respectiv şi teste, urmând ca acestea să ajungă în Transilvania, Voivodina, Ucraina Subcarpatică, Slovacia, Slovenia şi Croaţia.

Ungaria poate face acest lucru, deoarece podul aerian dintre China şi Ungaria este în funcţiune, iar guvernul maghiar a cumpărat, deja, din China, peste 30 de milioane de măşti, a subliniat şeful diplomaţiei ungare. În plus, există o linie de producţie completă, care va începe să funcţioneze în curând şi care va putea produce 2.800.000 de măşti pe lună.

Ministrul maghiar de Externe a explicat că aproape toate comunităţile maghiare de peste graniţele Ungariei au luat, deja, legătura cu guvernul maghiar pentru a-i spune acestuia că stocurile de echipamente de protecţie ale zonelor în care locuiesc sunt reduse, iar unele spitale au depăşit deja limita capacităţii lor operaţionale din cauza provocărilor pe care le prezintă epidemia de coronavirus.

În următoarele săptămâni, în Ungaria vor sosi importante transporturi din China, ceea ce va contribui la succesul protejării sănătăţii oamenilor, a adăugat Szijjártó

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *