Turcan, declarație-șoc: Repetarea anului școlar, scenariu posibil

Iulian Iacobescu

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că, în contextul coronavirusului, sunt trei scenarii posibile.

”Sunt trei scenarii în privința anului școlar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului inițial, evaluările sunt decalate sau anul școlar va fi repetat”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, care spune că a cerut o analiză ministerului de resort.

Raluca Turcan a solicitat Ministerului Educației o analiză privind evoluția cursurilor online, în contextul coronavirusului.

”Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educației, tocmai pentru a vedea cum se desfășoară educația online și în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educația copiilor. Plecăm de la principiul că nici o evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că evident, România are și segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la Internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcție de aceste evaluări cum vom proceda cu anul școlar”, a spus Turcan, potrivit rfi.ro

Turcan a explicat că există trei scenarii în privința anului școlar: unul ar fi ca anul școlar să continue și evaluările să fie așa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea școlilor peste perioada anunțată, al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, ”iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea, e foarte-foarte dificil de afirmat acum care va fi soluția”

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, dăduse asigurări că anul școlar nu va fi înghețat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *