Tun după tun la Romgaz SA sub înaltul patronaj al PNL și al Guvernului

Iulian Iacobescu

Site-ul vineri13.ro a relatat o serie de acte de corupție de încălcari grosolane ale legii, un adevărat jaf ”armat” am putea spune pe care directorul general Romgaz SA Adrian Volintiru îl execută ”foc cu foc”.

Asta, bineînțeles, sub ochii plini de lăcomie ai unor membri ai PNL, Guvernului și Ministerului Economiei. Vă mai prezentăm astăzi un ”tun” care poartă semnătura aceluiași Volintiru.

O altă licitație pregătită de Volintiru și ”băieții deștepți” de la Romgaz este cea făcută cu un broker de asigurări, Lupă Leonard. Este vorba de o stație de uscare gaze la Coșereni.

Dar, pentru a ajunge aici, trebuie să mergem puțin în urmă și să vă facem cunoștință cu domnul Volintiru Adrian pe când era președinte AVAS, unde avea un prieten de suflet și afaceri din Sibiu pe numele său Robert Mihuțescu.

Acest Mihuțescu, ”întâmplător” a demolat Progresul București pe vremea când domnul Volintiru se ocupa de aceste probleme la AVAS.

Acum, tot ”întâmplător”, Robert Mihuțescu prin firma lui și a soției sale, au demolat diferite obiective ale Romgaz SA dar au și construit câteva drumuri pentru că, între timp, se pare că au devenit și speciașliști în infrastructură.

Acest personaj, împreună cu Volintiru și specialistul numărul 1 în achiziții Lupă au schimbat achiziția din licitație deschisă cum era aprobată de CA în negociere competitivă fără a avea aprobarea CA.

Valoarea licitației este de circa 35.000.000 de roni, iar ca să nu poată să câștige nimeni licitația în afară de domnul Robert Mihuțescu au trecut la procedura de negociere competitivă care înseamnă că, indiferent câte firme se prezintă, comisia de licitație Romgaz selectează pe cine dorește să rămână și pe ceilalți îi trimite la plimbare, astfel rămânând în competiție firmele care trebuie.

1 Energy Prest SRL Sibiu
Heat Waermetech ANL GMBH
Con Proiect 92 Ploiesti
Energotehnica si Energoconsult
Las Prom SRL Tg Mures

2. Rominserv JCE Petrocons Adrem Bilfinger

3. Gas Tech Systems SRL Medias
Ingenious Machinery Systems
Rominsta
CisGas
Comproiect 92 Ploiesti
Zappa Electric
Elektra Invest

4. Confind Câmpina

Petrostar

Bilfinger

Syscom

MadCez

Meel Electric

Acum, dacă priviți atent aceste asocieri, veți observa un aspect interesant: două dintre acestea, respectiv nr. 2 și nr. 4, au o firmă asociată în ambele asocieri, deci ilegal și, automat, îi trimite acasă și rămân celelalte două asocieri.

Problema este că la selectare și înscriere cele 2 asocieri trebuiau să fie eliminate din start, adică să nu li se dea voie să se înscrie la licitație.

Firma Energy Prest SRL, liderul asocierii, este firma soției domnului Robert Mihuțescu care trebuie să câștige această licitație. În această asociere, firma Heat Waermetech ANL GMBH a intrat în insolvență în Austria în data de 9 martie 2020, deci nu avea ce căuta în asociere și să participe la licitație. Dar fără acea firmă, Energy Prest SRL nu îndeplinea condițiile de participare, spunându-le celor de la Romgaz că, dacă nu cere nimeni dintre participanți clarificări, nu va afla nimeni.

Și uite așa mai dau băieții un tun de 35.000.000 de lei…

One thought on “Tun după tun la Romgaz SA sub înaltul patronaj al PNL și al Guvernului

  1. Unnenorocit acest individ ca mulți alții care au distrus România de după 89’.!!
    Aceste găști sunt sigur “ patronate “ de servicii, altfel nu și-ar permite sa facă atâtea porcarii.!!!
    Mai pe românește este ținut in brațe ca altfel nu realizam câte potlogării face pe banii publici.!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *