Trecutul întunecat al șefei funcționarilor publici, liberala Violeta Vijulie. Legătura cu Violeta Alexandru

Iulian Iacobescu

Povestea începe în 1998, atunci când o fetișcană de doar 19 ani – vârstă la care cele de seama sa umblă după băieți și cai verzi pe pereți – consiliază o comisie a Senatului, fiind angajată de Varujan Vosganian.

În 1998 (21 de ani) fără a termina facultatea devine Coordonatoare Relații Publice a partidului Uniunea Forțelor de Dreapta. Se întămplă ca cel care conduce partidul să fie Varujan Vosganian, un prieten al fostului securist. Finanțatorul partidului este Sorin Ovidiu Vântu. Se mută în privat într-o firmă înregistrată într-un offshore din Cipru. Cinste, patriotism, liberalism, a scris pe facebook fostul secretar de stat în Guvernul Cioloș, Valeriu Nicolae, scrie flux24.ro.

Tânăra este nimeni alta decât Violeta Vijulie, șefă peste funcționarii publici.

Iată ce susține Valeriu Nicolae:

Renunță repejor și pentru prima oară are o slujbă la o firmă serioasă. Lucrează trei luni și dacă scoatem lunile de vară când probabil patronul nu era pe acolo muncește tare pentru o lună până să plece. Se duce la altă firmă de publicitate care va fi investigată pentru spălare de bani. Varujan Vosganian participă la câteva evenimente organizate de firma în cauză. După trei ani se duce la o altă firmă de data asta una cunoscută pentru relațiile cu mediul politic. Stă acolo un an. Există cel puțin două evenimente în care patronul firmei și domnul Vosganian sunt menționați a fi fost împreună in perioada asta scurtă

Preia o afacere la două luni de la momentul în care domnul Vosganian devine cel mai influent ministru al cabinetului Tăriceanu. Tăriceanu este consiliat de securitstul care a fost primul ei angajator. Afacerea explodează cam de zece ori in primul an și încă de zece ori în cel de-al doilea an. În momentul în care Vosganian nu mai este ministru afacerea se duce imediat în cap. Doamna trece în CV că este Director General și Consultant de Comunicare. Paradoxal firma are un singur angajat pentru majoritatea perioadei în care este acolo. În 2013 firma pe care o conduce are o datorie la stat de 709 251 de RON. Firesc în momentul în care Varujan Vosganian ajunge în 2013 ministrul economiei doamna ajunge brusc și meritat consilieră la acest minister. Pleacă domnul Vosganian pleacă și doamna la prietenul domnului Vosganian la ministerul culturii, Gigel Știrbu. Mai stă câteva luni și la cabinetul lui Bușoi. Este din 2014 consilier la Camera Deputaților pentru Comisia de Cultură unde șef este Gigel Știrbu și coincidență Varujan Vosganian este în aceeași comisie la Senat.

Din ianuarie 2014 explodează ceva în domnia sa și îmbrățișează țeapăn societatea civilă. Este în același timp directoare executivă la două ONG-uri, președintă la încă unul și în timpul liber face “zeci de cursuri de comunicare în țară și străinătate”. Este și toată ziua la Antena 3. Firma ei are o datorie la stat de 557 631 de RON. Este pusă de guvernul Orban, mare dușman al domnilor Tăriceanu (ALDE) și Vosganian (PSD), șefă peste funcționarii publici. Pâna acum câteva zile era candidata PNL la sectorul 3. Numai ambiția doamnei ministru al muncii care a vrut alt candidat a oprit cariera doamnei Violeta Vijulie. Candidatul actual este directorul ONG-ului care a plătit-o pe actuala ministră cu peste 140.000 RON în 2019 timp în care era plătită și din alți bani publici pentru a lucra pentru PNL în Parlament. Candidat care a devenit și consilierul ei, ministrul muncii. Liberali, tati!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *