Tătaru, vești rele pentru români! Se întorc restricțiile?

Claudia Popa

Ministrul Sănătății a vorbit despre relaxarea care a avut loc în ultimele 2 zile, după încetarea stării de urgență.

Tătaru a declarat că o parte a agenților economici, dar și a populației, nu respectă regulile. Acesta a explicat că urmează o evaluare și, în funcție de evoluția următoarelor zile, se pot impune noi decizii de impunere a restricțiilor.

În cazul în care avem o evoluție favorabilă, se vor relaxa măsurile în continuare.

„Am observat începând de pe 15 mai o confundare a măsurilor de relaxare cu relaxarea totală. Dacă am relaxat anumite domenii, am făcut-o tocmai considerând că aceste domenii ar putea fi cu cele mai puține repercusiuni.

Suntem într-un moment în care am văzut că în aceste două zile, atât o parte din agenții economici cât și o parte din populație au uitat să urmărească și acele reguli de funcționare și desfășurare a activității lor.

Reamintesc precauțiile și regulile trebuie să rămână de bază. Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluția. Dacă această evoluție e nefavorabilă vom reinterveni și vom impune restricții. Dacă e favorabilă atunci putem să ne gândim și la alte relaxări.

Dar umărind primele două zile, nu neapărat e o îngrijorare, dar precauțiile sunt maxime. Trebuie să ne gândim săptămâna viitoare dacă răspunsul este negativ sau pozitiv după aceste 2-3 zile”, a precizat ministrul Nelu Tătaru, la Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *