Întrebare pentru președintele Johannis: de ce refuzăm ajutorul Chinei?

Iulian Iacobescu

Deși România se confruntă cu o situație dificilă din pricina pandemiei de coronavirus, oferta de ajutor trimisă de China ar fi fost tratată cu indiferență de țara noastră.

Stiripesurse.ro susține că, după ce a transmis o ofertă de ajutor, China a organizat o videoconferință cu toți miniștrii sănătății din statele central și est-europene (17+1). Dacă toate celelalte state au participat cu ministrul sănătăţii, România nu ar fi fost reprezentată nici măcar la nivel de secretar de stat, potrivit unor surse oficiale.

Ministerul Sănătăţii ar fi trimis doar un director din minister, care a intrat cu întârziere în videoconferință. Reprezentantul României nu ar scos niciun cuvânt pe parcursul videoconferinței, în timp ce toți ceilalți miniștri vorbeau despre necesarul de materiale, de echipamente, de teste.

Potrivit unor surse diplomatice, Ambasada Chinei la Bucureşti ar fi transmis pe diverse canale că statul asiatic nu a apreciat deloc modul neelegant în care România a tratat oferta de ajutor, notează sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *