Starea de urgență: Corlățean, despre schimbările propuse de PSD în Decretul prezidențial

Claudia Popa

Titus Corlățean, președintele interimar al Senatului, a făcut, astăzi, o serie de declarații la sediul central al PSD. Acesta a spus că social-democrații au luat act de emiterea Decretului prezidențial privind instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României și au propus anumite schimbari.

”PSD este un partid responsabil si am demonstrat deja aceast lucru la investirea de urgenta prin votul partidelor politice din Parlament a unui guvern cu puteri depline punand capat crizei politice provocate de PNL. (…) Plafonarea prețului la utilități propusă anterior de PSD și avută în vedere și de președinție este mai mult decât necesară în condițiile actuale. Nu este corect ca această plafonare să fie făcută la nivelul prețului mediu din ultimele 3 luni, prețurile utilităților trebuie să fie lăsate să scadă și mai mult decât media ultimelor 3 luni dacă prețurile petrolului, gazelor și energiei coboară în continuare pe piețele externe așa cum s-a întâmplat deja”, a subliniat Corlățean.

Acesta a mai cerut ca măsurile de sprijin pentru firme să fie luate transparent, nu prin criterii clientelare, iar achizițiile directe să fie publicate, atât lista firmelor, cât și contractele pentru achizitiile directe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *