Stare de urgență: Ciolacu anunță cum va vota PSD

Claudia Popa

Liderul interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a explicat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că, la votul din Parlament privind prelungirea stării de urgență, parlamentarii au de ales între două rele. Ciolacu a indicat care va fi votul social democraților.

Este evident ca decretul privind prelungirea starii de urgenta emis de presedintele Iohannis nu tine cont de niciuna din solicitarile formulate ieri de PSD. Guvernul nu a venit cu solutii concrete pentru testarea populatiei si nu a prezentat un plan de actiune concret pentru repornirea economiei si pentru agricultura. Este evident ca acest Guvern nu este interesat de transparenta si vrea sa se foloseasca de acesta stare de urgență pentru a continua sa se comporte autocratic.

Nu este deloc o decizie usoara. Suntem in fata unei dileme in care trebuie sa cantarim cu mare atentie toate consecintele care se pot produce la nivelul cetateanului. Pe de-o parte avem un Guvern care a abuzat si si-a batut joc de prerogativele suplimentare pe care le-a avut in starea de urgenta, i-a fortat pe cetateni sa se inchida in case fara sa faca nimic pentru sprijinirea economiei. Pe de alta parte, avem siguranta si sănătatea cetatenilor. A vota impotriva prelungirii starii de urgenta inseamna practic ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare. Exista un risc real ca ridicarea restrictiilor, mai ales in timpul sarbatorilor pascale, sa accelereze transmiterea coronavirusului la nivelul populatiei, iar asta poate duce la mai multe cazuri severe si din pacate la mai multe decese. Este un risc enorm, pe care nu il putem ignora.

PSD sustine in continuare ca sanatatea si siguranta oamenilor sunt cele mai importante, dar nu avem nici cea mai mica garantie din partea guvernului ca vor testa masiv si ca vot tine lucrurile sunt control. Vom fi pusi in situatia de a alege intre cele doua variante posibile, ambele aproape la fel de rele. Sa tinem lumea in casa pentru ca guvernul nu testeaza si sa continue declinul economic, sau sa respingem decretul si sa ne confruntam cu alta problema medicala.

PSD va alege, ca intotdeauna, o solutie responsabila”, a declarat Ciolacu

Incompetența Guvernului în gestionarea crizei, dar și lipsa oricărui dialog pentru un plan de măsuri economice și sociale ne pun să alegem între două rele: să prelungim starea de urgență pentru că autoritățile sunt incapabile să testeze populația sau să respingem starea de urgență și să ne confruntăm cu o uriașă problemă medicală. PSD va acționa responsabil! Și vom găsi soluții în Parlament alături de o majoritate puternică astfel încât românii să aibă o perspectivă clară, iar economia să fie repornită cât mai repede!

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 14 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *