Sprijin pentru angajați și companii. Promisiunile ministrului Muncii

Claudia Popa

Violeta Alexandru a declarat că se prefigurează măsura prelungirii șomajului tehnic pentru acele sectoare de activitate care sunt în continuare restricționate prin deciziile autorităților în paralel.

Demnitarul a subliniat că săptămâna viitoare urmează să fie anunțată decizia finală asupra sprijinului care va fi acordat companiilor la reluarea activității va fi anunțată, „pentru a fi pregătiți pentru momentul 15 mai”.

Mai exact, ministrul Muncii spune că statul ar putea să suporte o parte din salariul celor care se întorc la muncă, acest lucru fiind discutat cu sindicatele și patronatele.

Alexandru a vorbit și despre companiile ce își vor relua activitatea.

„Acest sprijin va fi cel mai probabil fix într-un număr de luni imediat după ridicarea măsurilor de restricție, după care acest sprijin în se va diminua pe măsură ce activitatea respectivei companii se va redresa și va reveni la normal. Vorbim de companii afectate direct, în primul rând cele care sunt beneficiare ale măsurilor de șomaj tehnic (…) dar și alte companii care pot face proba afectării activității în contextul pandemiei”, a explicat ministrul Violeta Alexandru.
Demnitarul a dat asigurări că statul caută soluții și pentru firmele care au reușit să își mențină activitatea în parametrii acceptabili, care au făcut eforturi și nu au cerut șomaj tehnic, astfel încât activitatea lor să poată fi apreciată și văzută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *