Senatorul Iulian Dumitrescu, gest impresionant în plină pandemie

Iată că în aceste momente nu contează culoarea politică, ci contează omenia.

”Președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a cerut firmelor preahovene, în contextul crizei generate de Coronavirus, să ajute Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu tehnică medicală și obiecte de strictă necesitate pentru personalul medical. Până la lansarea acestui apel, nici o companie nu se oferise să ajute unitatea medicală. În spitalul care deservește peste 762 de mii de locuitori ai județului Prahova, există 32 de paturi pentru bolnavi cu afecțiuni grave cauzate de coronavirus, dar nu există ventilatoare mecanice performante și monitoare care să poată fi folosite pentru cei aflați la nevoie.

Iată mesajul senatorului Iulian Dumitrescu:

”Apel la responsabilitate socială și solidaritate din partea companiilor din Prahova în contextul pandemiei de Coronavirus

Pe fondul crizei declanșate de noul Coronavirus COVID-19 la nivel global, inclusiv în România, statele, companiile și cetățenii trebuie să acționeze solidar și unitar pentru a preveni pierderea de vieți omenești și pentru a limita extinderea epidemiei, cu toate efectele asociate, printre care și cele de ordin economic.

Județul Prahova a fost binecuvântat cu o industrie extrem de puternică și cu prezența multor companii importante, cu resurse financiare semnificative și cu lichidități însemnate în acest moment de cumpănă.

Prin intermediul acestei scrisori deschise, fac un apel public către toate aceste firme să se implice concret în protejarea sănătății prahovenilor prin susținerea unor demersuri privind dotarea spitalelor din județ cu tehnică medicală și obiecte de strictă necesitate pentru personalul medical. Mă gândesc, în primul rând, la creșterea numărului de paturi pentru tratarea persoanelor infectate cu noul Coronavirus, la dotarea cu ventilatoare mecanice performante (în condițiile în care Spitalul Județean nu deține niciun astfel de aparat în acest moment) și cu monitoare, la achiziționarea de kituri de testare pentru COVID-19 și aparatură de laborator astfel încât probele prelevate de la oameni să fie procesate într-un timp cât mai scurt. Totodată, este necesară achiziționarea de măști, mănuși și combinezoane pentru personalul medical care luptă, în acest moment, pentru salvarea vieților omenești.

Punctul focal al acestui sprijin punctual pe care îl solicit trebuie să fie Spitalul Județean de Urgență, aflat în subordinea Consiliului Județean Prahova. În această unitate medicală există 32 de paturi pentru bolnavi cu afecțiuni grave cauzate de Coronavirus, dar nu există ventilatoare mecanice performante și monitoare care să poată fi folosite atunci când plămânii bolnavilor nu mai fac față.

Apelul meu la solidaritate are în vedere faptul că angajații companiilor și familiile lor sunt cetățeni ai județului Prahova și că bunul mers al acestor companii depinde de sănătatea și securitatea angajaților și a comunităților în care aceștia trăiesc. Așa cum mari operatori economici din alte județe au decis să acționeze în sprijinul statului, sunt convins că apelul meu va fi receptat pozitiv și că ne vom uni forțele pentru a rezolva criza sanitară în cel mai scurt timp.

În schimb, îmi iau angajamentul ferm de a susține, la nivel guvernamental și parlamentar, măsuri de sprijin real pentru companiile aflate în dificultate și pentru relansarea economică a României.

Am convingerea că împreună putem depăși aceste momente de cumpănă!”, informează incisivdeprahova.ro.

One thought on “Senatorul Iulian Dumitrescu, gest impresionant în plină pandemie

  1. Hm! După cum ați pus titlul credeam ca și-a donat salariul pe un an de zile Spitalului județean Prahova!
    Rog sa fiți mai realist data viitoare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *