Se pregătește devalizarea Transelectrica SA: mutare în doi pași

Iulian Iacobescu

Compania Națională Transelectrica, companie deținută de statul român în proporție de 58,69%, are misiunea de a asigura funcționarea Sistemului Energetic Național, în condiții de maximă siguranță și stabilitate. Astfel, Transelectrica are un rol strategic pentru siguranța și securitatea națională.

Tocmai de aceea, ne așteptăm ca activitatea conducerii să fie formată pe bază de profesionalism, dar și integritate. În articolul anterior, am prezentat numirea în funcția de consilier al directorului general Cătălin Nițu și, mai apoi, în funcția de director la Unitatea de Management Active  care răspunde și coordonează Direcția exploatare mentenanță, Direcția investiții și Direcția tehnică, fiind un avocat obscur din București, fără nici o pregătire în acest domeniu.

Mai mult de atât, dosare penale, în urma unui raport al Curții de Conturi privind actele de corupție pe care le-a făcut cât timp a fost director general SMART SA.

Acesta a fost primul pas. Al doilea pas, la care se lucrează intens de către Monac și vechea gașcă pedelistă care l-a susținut este schimbarea directorului general Cătălin Nițu și numirea lui Monac ca director general Transelectrica SA.

Acesta face eforturi disperate punând și ”condiția” aducerii în Transelectrica a lui Marian Florea, un personaj de tristă amintire care a mai fost în Transelectrica la Direcția Mentenanță până când a fost obligat să părăsească compania în urma unor scandaluri de corupție, încasând, drept ”recompensă”, o grămadă de salarii compensatorii. A fost dat afară în urma scandalurilor de corupție legate de contractele C 52/2008 și C 57/2012 prin care, tot prin SMART, unde a fost Monac director, se achiziționau echipamente la prețuri de zeci de ori mai mari decât cele de pe piață. Deci, se cam leagă…

Terenul este pregătit la Direcția Mentenanță, acolo unde lucrează și prestează Camelia Oprea, amanta lui Florea. Acest duo de hoți mai au un numitor comun: falsul general SRI Dan Grigoriu, cel din Dosarul Contrabandă de motorină în ”Afacerea Jimbolia”, devalizarea Bancorex și arestat în Dosarul Tracia ASESOFT.

El figurează și pe lista băieților deștepți cu 20 de milioane de euro luați de la ANRP, dar cireașa de pe tort a fost când procurorii l-au prins că încasa comisioane de la firmele care încheiau contracte cu Transelectrica.

Realizați, deci, pe mâna cui se pregătește să încapă această companie.

Toate aceste lucruri au un numitor comun: un personaj odios, cel care face și desface totul în Guvernul României privind angajările și comisioanele. Numele lui este Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului, cunoscut ca și Antonel Comision.

Antonel e cunoscut cititorilor vineri13.ro prin faptul că este omul care îl ține în brațe pe Adrian Volintiru director general Romgaz SA, unul dintre cie mai corupți manageri de companii din subordinea Guvernului. Aici intervine un aspect interesant: Cătălin Nițu, ca și Adrian Volintiru, sunt membri ai PNL Sector 3, acolo unde Antonel Tănase este președinte. Cătălin Nițu este chiar prim vicepreședinte la Sectorul 3. Volintiru, membru. Interesant, nu? Doar că în acest moment, Antonel îl susține, deocamdată, pe Nițu, dar se pare că Nițu nu prea e bun la matematică și a lipsit la lecția despre împărțire (Antonel s-a cam săturat să stea cu mâna întinsă) și nu prea știe să facă bani muuuuuuulți pentru partid și șefi, morman, domeniu în care cei doi escroci, Monac și Florea, au doctorat. Au și dosare la DNA, dar ele zac pe undeva, doar sunt liberali, nu?

Vom reveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *