Se mai țin cursuri online? Iohannis a atacat legea la CCR

Claudia Popa

Președintele Klaus Iohannis a atacat, la Curtea Constituțională a României, legea care prevede că activitățile din învățământul preuniversitar și universitar se pot face și online.

Vorbim despre o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru completarea Legii educației naționale nr. 1/2011

Mai exact, Iohannis susține că nu s-a respectat principiul bicameralismului în modul de adoptare a acestei legi. Cu alte cuvinte, forma adoptată de Camera Deputaților a fost complet modificată în Senat, care a doptat această lege în calitate de cameră decizională, sesizează șeful statului.

De asemenea, un alt aspect criticat de președinte la CCR este cel care prevede intrarea în vigoare a legii. Constituția prevede că legea trebuie să intre în vigoare la 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, în timp ce legea adoptată de Senat prevedea că intrarea în vigoare are loc în ziua publicării.

Deocamdată, elevii și profesorii continuă învățarea online, deși acest lucru nu se realizează, din diferite motive, la nivel național. Ministerul Educației și Cercetării susține că va începe să doteze elevii cu device-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *