S-a ajuns prea departe! Mesaj sfâșietor pentru ministrul Agriculturii: ”Ne condamnați la moarte!”

Iulian Iacobescu

Fermierii români au ajuns la capătul puterilor. Adrian Cristea, președintele Federației Agrostar, filiala Teleorman, a vortbit despre situația extrem de dificilă cu care se confruntă fermierii în această perioadă.

Mai mult, el a lansat și un apel către Ministerul Agriculturii să deschidă Casa de Comerț Unirea și să extindă rețeaua de magazine a acesteia, astfel încât produsele fermierilor să ajungă la români.

În 2018, la 1 decembrie, Guvernul a aprobat înființarea Casei Române de Comerț Agroalimentar Unirea SA,

cu obiect de activitate comerțul cu ridicata și cu amănuntul, în depozite și magazine specializate, piețe și târguri, cu mărfuri agricole precum cereale, legume-fructe, carne, lactate, ouă și altele asemenea, precum și operațiuni de import-export cu această categorie de mărfuri.

Deocamdată sunt deschise doar două magazine, în Sibiu și București.

”Trecem, în aceste zile, prin momente foarte grele. Fermierul român este în moarte clinică. Domnule ministru Oros, fac apel către dumneavoastră, deblocați activitatea Casei de Comerț Unirea! Acolo aveți 19 milioane de euro care stau nefolosiți1 Deschideți centre logistice în fiecare județ, colectați marfa, deschideți magazine în fiecare capitală de județ, înființați abatoare mobile! Numai în acest fel putem să aprovizionăm cu alimentele atât de necesare poporul român! Dacă nu faceți acest lucru, să știți că ne condamnați la moarte!”, a declarat Cristea.

Reamintim, însă, ca ministrul Oros declarase, în urmă cu ceva timp, că nu consideră un proiect serios Casa de Comerț Agroalimentar Unirea.

„Eu nu am fost de acord cu acest proiect nici cât eram în Comisia pentru Agricultură (vicepreşedinte – n.red.), nu mi se pare un lucru serios, care poate rezolva o problemă. Explicaţia a fost că prin aceste magazine se vor promova produsele locale şi tradiţionale. Produsele locale trebuie promovate în locul în care se produc, iar cele tradiţionale în alt loc. Nu mi se pare că a avut un impact economic şi social”, declarase Oros.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *