Romii îl vor pe Băsescu la pușcărie

Iulian Iacobescu

Situație dificilă pentru Băsescu, după ce romii au ieșit public cu declarații prin care cer ca fostul președinte al României să ajungă la pușcărie pentru instigare la ură.

Cunoscuta jurnalistă Georgiana Arsene a scris, pe blogul său, inprimalinie.org, un material pe această temă, după ce a discutat cu Daniel Caraivan, activist pentru drepturile omului și președinte al Asociației DANROM.

”Mesaj controversat al fostului președinte Traian Băsescu și total nepotrivit, având în vedere relația familiei sale cu Bercea Mondial.

Postarea lui Băsescu a fost o demonstrație de dorință de afirmare, dar, în același timp, plină de nesăbuință.

Daniel Caraivan, activist pentru drepturile omului și președinte al Asociației DANROM a comentat, pentru blogul înprimalinie.org postarea lui Băsescu.

Președintele DANROM a fost necruțător cu fostul președinte Băsescu.

”Legat de recidiva lui Traian Băsescu privind discursul rasist, putem spune că este o strategie electorală, fostul președinte Băsescu este într-un real declin electoral, la fel ca și partidul pe care îl reprezintă. Îl știm cu toții că este un bun strateg, a găsit o nișă care să poată câștiga capital electoral, este greu de spus că va reuși, spun acest lucru pentru că este destul de cunoscută de publicul larg relația fostului președinte cu lumea interlopă, trebuie să ne aducem aminte de faptul că între Băsescu și Bercea Mondial, s-a creat o relație de rudenie, prin fratele lui Traian Băsescu care i-a botezat una din fetele lui Bercea Mondial, în situația respectivă fiecare a avut interesul său, Traian Băsescu voia să câștige capital electoral din partea romilor, iar Bercea își dorea să își mărească paleta de relații, fiind cunoscute relațiile de cumetrie ale acestuia și cu Theodor Stolojan, judecatoarea Maria Huza, prim-procurorul de la Olt, Gheorghe Brenciu sau fostul prefect de Olt, Nicolae Gradinaru.

Ce va câștiga fostul președinte din această abordare rasistă? Nu va câștiga ceea ce își dorește, capital electoral, chiar dacă suntem într-o perioadă în care romii au fost scoși țapi ispășitori ai răspândirii virusului Covid 19, iar imaginea întregii etnii a avut de suferit după valul de știri etnicizate privind întoarcerea și a romilor în țară. Traian Băsescu prezintă anumite probleme pe care el ca președinte le-a ignorat. Clanurile mafiote, despre care fostul președinte vorbește au fost, sunt și vor fi susținute de politicieni oportuniști, judecători, procurori și polițiști corupți. Fără aceștia, clanurile mafiote nu ar exista, iar fără clanurile mafiote, susținătorii acestora ar fi mult mai săraci.

Este greu de spus că Traian Băsescu nu știe ce face, este cunoscut ca promotor al rasismului, fiind sancționat de mai multe ori de CNCD, chiar recent a fost sancționat pentru o declarație rasistă la un post de televiziune, primind o amendă de 6000 de lei, o nimica toată pentru salariul său de europarlamentar.

Ce este mult mai grav este faptul că America se confruntă cu proteste de mare amploare față de rasismul instituțional și mai ales împotriva abuzurilor poliției, iar toate țările europene condamnă rasismul, iar Traian Băsescu vine cu un nou discurs rasist, este o pată neagră adusă imaginii României în cadrul spațiului european”, a declarat Daniel Caraivan.

Întrebat dacă își menține declarația făcută în comentariul scris la postarea lui Traian Băsescu, potrivit căreia fostul șef de stat ar trebui să răsspundă penal pentru incitare la ură – „un om ca dumneavostră chiar trebuie să facă pușcărie, locul dumneavoastră este lângă Dragnea” – Daniel Caraivan a răspuns afirmativ.

Da, pentru instigare la ură”, a precizat Daniel Caraivan., potrivit inprimalinie.org

3 thoughts on “Romii îl vor pe Băsescu la pușcărie

  1. Nu trebuie promovat rasismul,care ucide omenia si poate duce la crimă,Basescu este un securist manipulatori care instigă sa faca ura de rasă,un trădător de țară și neam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *