Romgaz SA, o companie părăsită și în derivă

Iulian Iacobescu

Cea mai profitabilă companie din industria românească – Romgaz SA – se află în derivă, fiind părăsită pe motive de funcție de directorul general Adrian Volintiru aflat în concedu ba medical, ba de odihnă ca să nu fie schimbat din funcție.

Fiind amenințat cu destituirea, Adrian Volintiru s-a internat într-o noapte la clinica de cardiologie din Târgu Mureș, chipurile că a avut un preinfarct. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu o lună, o lună și jumătate.

După ce s-a vindecat subit, a cerut concediu de odihnă, refugiindu-se în Germania, unde, întâmplător, are o locuință proprietate personală, doar că nu se știe din banii cui a cumpărat-o. Din banii lui Frank Timiș sau ai lui Comănescu? Pentru că la amândoi le-a promis că le va facilita cumpărarea de acțiuni la Exxon… Trageți și dumneavoastră concluzia pe cine a păcălit, având în vedere dosarul în care Volintiru se victimizează și spune că a fost amenințat cu moartea de un mercenar din Legiunea Franceză.

De altfel, Comănescu are interesul să rămână Volintiru sau un om de-al lui la Romgaz. Antonel Tănase știe…

Dar așa se întâmplă când toată lumea e interesată de Romgaz, dorește să-l păstreze în funcție pe Volintiru pentru a-și recupera ”investițiile”, cum ar fi, spre exemplu și proiectul MINTIA unde sunt implicate firmele lui Dan Stratan (celebru pentru sutele de milioane de euro încasate pe așa-zisele studii de fezabilitate de la Ministerul Transporturilor) prin săgeata lui din România, Gabriel Hâncu (aici vom reveni).

Toate acestea au fost făcute cu grija și sub îndrumarea Guvernului care ne ține în pandemie, dar și la adăpostul ochilor închiși ai DNA-ului. Nu-i așa, domnule secretar general al Guvernului, Antonel Tănase?

În acest moment, Romgaz SA este condusă de directorul general adjunct Chircă, angajat anul trecut în companie de Volintiru, fără vechime, fără să se țină seama de contractul colectiv de muncă și care nu îndeplinește nici una din condiții pentru a putea ocupa această funcție. Deci, în concluzie conduce tot Volintiru, aflat în concediu de odihnă în Germania, pentru că acest Chircă face tot ce-i spune șeful cel mare.

În urma discuțiilor din spatele ușilor închise și la presiunea grupurilor de interese se încearcă numirea în funcția de director general a lui Baciu Marius Tiberiu, tot omul lui Volintiru și al acestui grup de interese care, în acest moment, are funcția de director sucursală Mureș.

Conform informațiilor de ultimă oră, în joc a intrat și fostul ministru al Energiei, Toma Petcu, vopsit liberal, care prin președinta Consiliului de Administrație Manuela Olteanu încearcă și el să impună un director.

Olteanu Manuela este tot o apropiată a lui Volintiru cu care a lucrat la Vulcan SA și a fost șefa de cabinet a lui Petcu cât timp acesta a ocupat funcția de ministru al Energiei.

Ce mică e lumea, nu-i așa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *