România va lua foc. Situație dramatică!

Claudia Popa

Radu Cristescu, PSD, a comentat declarațiile ministrului de Interne Marcel Vela cu privire la faptul că a crescut rata infracționalității, subiect despre care vineri 13.ro a scris aici.

”În ultimele două luni, în România au intrat câteva sute de mii de cetățeni români, adică o parte din Diaspora s-a întors acasă. Infectați sau nu, asta este altă poveste… Dar printre oamenii de bună credință sunt foarte mulți infractori – hoți de toate felurile, tâlhari, ucigași, violatori, proxeneți, cerșetori, care nu știu să își câștige existența altfel. În condițiile în care această carantină sau izolare la domiciliu va ține mult și cum totul este închis, deci locuri de muncă, ioc (nu că i-ar da pe ăștia cheful de muncă afară din casă), banii vor fi din ce în ce mai puțini. Situația tinde să devină dramatică din acest punct de vedere.

Marcel Vela, combinatorul din fruntea MAI, recunoaște că infracționalitatea este în continuă creștere deja. Va fi, se pare, ca la pandemia de coronavirus: vârful infracționalității va exploda în lunile următoare. Doar că tot Vela zice că îi are în baza de date. Vax! O tâmpenie! Ăștia sunt plecați de ani de zile, fură pe afară și tu spui că îi ai în baza de date. Nu cred.

În condițiile în care Miliția lui Vela, vorba lui Rareș Ruj Roz Bogdan, aleargă după carantinnați și dă cel mai mare număr de amenzi din Europa celor care nu au la ei hârtia pe propria răspundere, nu văd cum poliția va putea opri acest fenomen.

Îngrijorător este, exact ca și la medici, că sunt puțini polițiști și nici nu prea sunt bine dotați. Aici nu vreau să intru în amănunte. Poate s-a gândit Vela la ăia care au ieșit la pensie la 40 de ani pe pensii babane.

Sau, după câtă minte are Vela, pune să le cânte imnul să nu mai fure. Sau să fure patriotic. Nu m-aș mira…”, a declarat Radu Cristescu pentru vineri13.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *