Răfuieli subterane în PNL : presa primarului liberal de Iași atacă violent guvernul și pe Orban

TUN PE BANI PUBLICI: Orban a luat de 12 milioane de euro măști de la o firmă care vinde alcool și tutun într-un sat din Giurgiu ” . Acest titlu incendiar n-a apărut într-o publicație apropiată de PSD sau USR, ci în săptămînalul ieșean ” 7 est ” , controlat de oameni din anturajul primarului Mihai Chirica, lider al organizației județene a PNL. Publicația respectivă este considerată de presa locală și de mediul politic din Iași ca fiind una dintre ” gazetele de perete ” ale primarului liberal.

Am putea spune ca nu este nicio diferenta intre PSD si PNL. Dar acum avantajul PNL , este ca a ajuns la guvernare in aceasta perioada trista, dar care este propice pentru unii de a se imbogati pe spatele acestei tari “, scrie gazeta ieșeană, în primul articol pe această temă, publicat pe 25 martie.

A doua zi, gazeta ” de casă ” a primarului liberal Chirica revine cu un nou episod, care are un titlu la fel de dur :

” Avem DOVADA JAFULUI din bani publici!”CU MASCA, FARA MASCA”. Politicienii romani si acolitii lor indiferent de partid, au aceeasi fata HIDOASA!“.

Subtitlul e pe același ton :

” Combinații cu măști pe viețile oamenilor și ale medicilor. Iată cum se fac combinațiile! “.

Din textul articolului aflăm că gazeta l-a luat la întrebări pe ministrul ieșean Costache, iar apoi a aflat, prin investigații proprii, cine e în spatele afacerii dubioase :

Este vorba de masonul Catalin Hideg,multimilionar in euro, cu studii la Academia SRI, un individ abonat la contracte cu statul, in special cu spitalele “.

Pentru ca cititorii să înțeleagă cît mai clar că guvernul PNL e vinovat, articolul din gazeta de curte a primarului liberal Chirica are un alineat clar :

În timp ce numărul deceselor de coronavirus crește de la o zi la alta în România, iar medicii se îmbolnăvesc pe capete de COVID-19, Guvernul achiziționează măști de la o firmă cu profil de băcănie la supra-prețul pieței. Au ajuns să cumpere măști cu 32 de lei bucata, prețul mediul fiind de 10 lei bucata “.

Conform presei ieșene, gazeta care a publicat aceste articole virulente despre premierul Orban și guvernul liberal este controlată de cîțiva oameni din anturajul primarului Mihai Chirica, lider al PNL Iași :

  1. Milionarul Bogdan Cihodaru, specializat în afaceri imobiliare, condamnat penal în urmă cu ceva timp ( deținător al mărcii ” 7est ” ).
  2. Afaceristul Manuel Onofrei, acuzat în mod repetat de relații discutabile cu primăria condusă de liberalul Chirica ( acționar la firma care editează publicația ).
  3. Consilierul local Vlad Nedelcu , PSD ( ex-PDL ), membru al grupului de pesediști care votează permanent cu primarul liberal, beneficiind de favoruri dubioase din partea liderului PNL ( acționar la firma care editează gazeta ).
  4. Ionuț Dumitrașcu, cunoscut drept ,, Scafandrul ” , condamnat penal, devenit celebru ca ” spion ” al amantei ex-primarului Gh. Nichita și ajuns membru al ” echipei speciale ” a primarului liberal Chirica.

După ce gazeta de casă a primarului liberal a publicat aceste articole virulente anti-PNL, în presa locală și în mediul politic ieșean au apărut mai multe speculații legate de motivațiile subterane ale acestor atacuri dure contra premierului și guvernului. Două sînt ipotezele principale vehiculate : reglări de conturi ale aripii anti-Orban din PNL cu președintele partidului, sau, avînd în vedere menționarea SRI în articol, o manevră locală cu bătaie națională, executată de apropiații lui Chirica, despre care s-a afirmat public că ar fi agent acoperit al SIE.

George Condrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *