Rafila, declarație șoc: ”Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale”

Claudia Popa

Alexandru Rafila, Președintele Societății de Microbiologie, susține că situația de la Suceava, acolo unde aproape 100 de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus, se poate replica și în alte spitale mari din România.

Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie, face declaratii de presa in cadrul conferintei de lansare a documentului de poziţie ‘Gripa si vaccinarea antigripala in Romania – Provocari specifice si recomandari pentru imbunatatirea ratei de acoperire vaccinala antigripala’, in Bucuresti, marti, 24 septembrie 2019. Inquam Photos / Ilona Andrei

„Situația de la Suceava se va replica și în alte spitale mari și atunci trebuie să găsim o soluție încât să le menținem funcționale Scopul spitalelor este să îngrijească pacienții și îngirjirea se face cu personal medical. Cred că cel mai bun aport este cel legat de stabilirea unei proceduri în care personalul medical asimtomatic își continuă activitatea și este izolat în cursul zilei, de exemplu într-un hotel”, a declarat Rafila potrivit Antena 3.

El a precizat că în România nu există deocamdată această procedură, dar azi sau mâine se va lua o decizie legată de acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *