Radu Cristescu, PSD: ”Metehnele băsisto-securiste revin”

Iulian Iacobescu

Cunoscutul politician PSD Radu Cristescu a reacționat, exclusiv pentru vineri13.ro, după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a înregistrat, în Camera Deputaților, alături de deputații-juriști Cristina Trăilă și Gabriel Andronache, ambii liberali, un proiect de modificare a Legii 51/1991 privind securitatea națională a României.

În acest fel, probele obținute prin mandate de siguranță națională vor putea fi foloste și în procese penale.

Radu Cristescu trage un semnal de alarmă și arată că ne întoarcem într-o perioadă de tristă amintire.

”Deși CCR a decis că aceste interceptări pe siguranță națională sunt neconstituționale, posesorul de dosar penal la DNA și actual ministru al Justiției Cătălin Predoiu pregătește un proiect de modificare a Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, astfel încât probele obținute prin mandate de siguranță națională să poată fi folosite și în procese penale.

Asta deși se știe că judecătorii care eliberau astfel de mandate erau pur și simplu ”păcăliți” că, într-adevăr, era vorba de amenințări la adresa siguranței naționale, terorism etc.

Bineînțeles că și-a luat aliată pe Cristina Trăilă, fosta purtătoare de saltea a lui Valeriu Stoica.

Se pare că PNL-ul lui Orban și Iohannis nu mai poate câștiga alegerile decât prin intimidare, șantaj și DNA.

Se revine încet, dar sigur, la metodele stalinisto-securisto-băsiste prin care acesta din urmă, recte Băsescu, alias Petrov, a câștigat al doilea mandat de președinte și a ținut sub teroare întreaga clasă politică”, a declarat Cristescu.

Reamintim că, la începutul anului, CCR a decis că înregistrările efectuate de SRI în dosare de siguranță națională și care au fost folosite ca mijloace de probă în anchete penale sunt neconstituționale.

În motivarea deciziei, judecătorii CCR au precizat că că mijloacele de probă folosite în dosarele penale trebuie să poată fi efectiv contestate, verificate și anulate dacă este cazul.

În cazul interceptările realizate de SRI pe siguranță națională, cu restrângerea unor drepturi, legislația nu este clară și astfel li se încalcă drepturile și libertățile fundamentale celor care au dosare penale cu asemenea probe dar legea nu asigură claritate și previzibilitate în materia contestării legalității înregistrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *