Prognoza meteo: vin ninsorile. Zonele vizate

Claudia Popa

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de răcire accentuată, ninsori și strate de zăpadă.

Interval de valabilitate: 21 martie, ora 18 – 25 martie, ora 08;
Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori și strat de zăpadă, intensificări ale vântului;

  În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
 În noaptea de sâmbătă spre duminică (21/22 martie) și în cursul zilei de duminică (22 martie) aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și local Transilvania, Maramureș și Moldova.
 Din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în cea mai mare parte a țării și se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Temporar vântul va prezenta intensificări în majoritatea regiunilor, în general cu viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare, viscolind și spulberând zăpada.

Până pe 23 martie, la ora 02.00, este anunțată o atenționare cod galben.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ, viscol.

Din seara zilei de sâmbătă (21 martie) va ninge moderat (cantități de precipitații în jur de 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și nordul Moldovei, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Pe parcursul zilei de duminică aria ninsorilor va cuprinde și Carpații Meridionali, iar vântul va avea intensificări temporare, cu viteze de 55….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității, informează meteoromania.ro http://www.meteoromania.ro/avertizari/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *