Probleme pentru Orban: denunț penal – ”Elevii din România sunt victimele abuzului său de putere”

Iulian Iaconescu

Antonia Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor, scrie, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că i-a făcut un denunț penal premierului României și își exprimă speranța că doar justiția ne mai poate ajuta să combatem această clasă politică plină de interese, această clasă politică definită prin corupție și incapacitatea de a guverna în interesul cetățenilor.

”L-am denunțat penal pe Ludovic Orban! Doar justiția ne mai poate ajuta să combatem această clasă politică plină de interese, această clasă politică definită prin corupție și incapacitatea de a guverna în interesul cetățenilor.

Motivul pentru care am ales să formulez denunț penal pe numele premierului României este unul cât se poate de simplu: elevii din România sunt victimele abuzului său de putere! După ce ne-a umplut de minciuni populiste cum că nu va folosi OUG decât în interesul cetățenilor și atunci când situația chiar o impune, Ludovic Orban ne-a anunțat că va prelungi licențele operatorilor de transport până în 2021, făcând exact ceea ce a făcut Guvernul Dăncilă, la al cărui declin a contribuit PNL – motivând că România are nevoie de o schimbare. Asta este o Românie a schimbării? Asta este România Educată pe care ne-o tot promiteți? E aceeași Românie în care operatorii de transport trag la răspundere partidele politice în ale căror campanii electorale au pompat fonduri – mai mult sau mai puțin legal? Ei înșiși au spus-o, deci să îi credem pe cuvânt.

Dacă într-adevăr premierul a anunțat această ordonanță neavând nicio legătură ilicită cu operatorii de transport pe care îi ține în brațe (puțin probabil!), atunci nu va fi afectat de faptul că l-am denunțat. Pentru că am făcut-o în numele tuturor elevilor din România, care sunt de zeci de ani victimele ale unei administrații abuzive, elevi navetiști care sunt prinși acum între interesele operatorilor de transport, interesele consiliilor județene și un partid-marionetă!

Ultimatumul pe care îl transmit premierului: nu emiteți nicio OUG luni, dacă sunteți curat ca lacrima! Prelungirea licențelor de transport județean este o măsură pe care o luați în interes propriu, în detrimentul beneficiarilor primari ai educației, tocmai cei care nu vor avea acces la educație din cauza dumneavoastră!”, a scris Antonia Pup.

L-am denunțat penal pe Ludovic Orban! Doar justiția ne mai poate ajuta să combatem această clasă politică plină de…

Publicată de Antonia Pup pe Sâmbătă, 4 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *