Probleme cu anul școlar: ”Este clar că suspendarea cursurilor se va prelungi”

Iulian Iacobescu

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, susține că Ministerul Educației și Cercetării (MEC) trebuie să găsească o soluție pentru predarea online.

”Este clar că suspendarea cursurilor se va prelungi.
Observ că la nivelul ISJ-urilor (Inspectoratele Școlare Județene – n. red)și U.I. (unităților de învățământ – n. red.) nu sunt proceduri unitare. Pe baza descentralizarii, aș zice și neasumării, sunt nemulțumiri la nivelul sindicatelor.
Ce facem, totuși, cu copiii noștri?
Și mă refer la cei care vor susține Evaluarea Națională și BAC.
Spun “vor susține” pentru că nu mă gândesc la înghețarea anului școlar. Deși…
MEC trebuie să găsească o soluție pentru predarea online ( URGENT) și, având în vedere prelungirea suspendării cursurilor, chiar și evaluarea.
De ce spun asta?
Se preconizează un vârf al cazurilor cu Covid 19… luna aprilie, spre sfârșit. Mi-e greu să cred că, în această situație, cursurile vor începe la sfârșitul vacanței de Paște.
Așadar, trebuie să ne pregătim în acest sens.
Ce vom face cu bieții copii din rural care nu au infrastructură și logistica necesară?
Ce vom face cu profii care nu pot și nu știu să pregătească aceste lectii? Ce vom face cu copiii care nu au competențele necesare pentru folosirea unei platforme?
Ce vom face cu simularea de la anii terminali?
Cu cât vom amâna susținerea acestor examene?
Cred, am spus CRED, că ar trebui găsită o posibilitate de a se face evaluarea și încheierea mediilor doar la disciplinele de examen, la celelalte ori renunțăm ( la note ), ori se ia în considerare nota care este-n catalog. Sunt doar niste idei, nu spun că sunt cele mai bune, doar le lansez.
Repet, singurele probleme le avem la anii terminali.
Sperăm să avem un guvern, sperăm să se “liniștească” clasa politică și sperăm că doamna ministru Monica Cristina Anisie va găsi cea mai bună soluție… consultând toți partenerii”, a explicat Cristache (foto).

În perioada 11-22 martie 2020, unitățile de învățământ din România au cursurile suspendate, măsura fiind luată cu scopullimitării răspândirii coronavirusului. Autoritățile au anunțat că perioada poate fi prelungită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *