Premieră în România: un fermier luptă cu statul român din pricina carantinei

Iulian Iacobescu

Carantina provoacă pagube fermierilor români, aceștia fiind în situația de a nu-și putea lucra terenurile. Un fermier român a dat statul în judecată tocmai din acest motiv.

Omul a solicitat, printr-o acțiune în instanță, să aibă dreptul de a părăsi locuința astfel încât să își lucreze suprafețele pe care le are.

Procesul, desfășurat în premieră în România, a fost judecat la Tribunalul Ialomița, instanță care a respins solicitarea fermierului.

Decizia a fost atacată la Curtea de Apel București, iar judecarea cauzei urmează să fie reluată. Fermierul speră ca magistrații din Capitală să-i dea câștig de cauză,

Agricultorul este din Țăndărei și a cerut Tribunalului Ialomița dreptul de a-și lucra terenurile în baza unei Ordonanțe Președințiale. A apelat la acest mijloc de a-și cere drepturile deoarece Ordonanțele Președințiale au un caracter urgent de judecată.

În cazul său, urgența emană din faptul că trebuie să-și lucreze terenurile pentru a înlătura riscul de compromitere a culturilor înființate. El a cerut judecătorilor să admită intrarea și ieșirea din orașul Țăndărei pentru o singură persoană care are atât studiile necesare, cât și experiența profesională, pentru a supraveghea culturile agricole. Judecătorii Tribunalului Ialomița au respins însă demersul fermierului, invocând că acțiunea este «inadmisibilă».

Judecătorii au stabilit că, având în vedere carantina impusă la Țăndărei și starea de urgență, fermierul nu are dreptul de a face astfel de solicitări, notează profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *