Povestea cutremurătoare a femeii de 27 de ani, cea mai tânără victimă din România: plimbată între spitale, după ce a fost la înmormântarea mamei sale

Claudia Popa

O femeie în vârstă de 27 de ani din județul Botoșani, care a decedat, astăzi, după ce a contactat COVID-19, este cea mai tânără persoană decedată în România de la declanșarea epidemiei de coronavirus.

De mai mulți ani, tânăra din localitatea Cândești suferea de diabet zaharat tip I. Ea ar fi contactat virusul de la nişte fraţi de-ai săi, care s-au întors din Marea Britanie pentru a participa la funeraliile mamei.

Femeia a crescut într-o familie modestă, cu mulți copii, a explicat primarul localității.

”Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă”, susţine primarul.

Tânăra de 27 ani a ajuns sâmbăta trecută la Spitalul Municipal Dorohoi în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Ulterior, ea a fost transferată între mai multe secţii ale spitalului, iar la final a ajuns pe Secţia de Terapie Intensivă, precizează stiripesurse.ro.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23 martie a fost pozitiv. Ea a murit duminică la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi şi avea patologie preexistentă diabet zaharat tip I decompensat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *