Polițaii neo-milițieni se bat între ei, ca golanii de cartier, sub ” cașcheta ” liberală

Floriana Lungu

În Poliția Română continuă reglările de conturi semi-mafiotice, ca între găștile de cartier. Cel mai recent episod din acest serial subteran îl are ca personaj principal pe semi-celebrul polițist bucureștean Radu Gavriș, un fel de pseudo-comisar Moldovan al filmelor cu știri TV din zilele noastre.

După ce s-a luat la harță cu șefii lui din IGP și din minister, fiind bănuit că ” a dat pe goarnă ” către presă informații despre jupânii cu epoleți, comisarul Gavriș a fost detașat disciplinar în provincie, dar a dat în judecată ministerul și a fost readus în București, ca șef adjunct al Poliției Capitalei.
Așa că inamicii ” ciripitorului ” subteran i-au dat lovitura de rever : pseudo-eroul Gavriș a fost surprins de colegii lui polițiști în centrul capitalei, chefuind într-un restaurant, cu încălcarea prevederilor legale care vizează combaterea pandemiei de Covid 19. Iar ca să fie garnitura completă, alături de ” marele ” Gavriș se aflau, la Hanul lui Manuc, și doi procurori, plus o persoană care încălca regimul de carantină care îi fusese impus.
O primă întrebare e evidentă : ” eroul ” Gavriș a fost sau nu amendat, conform legii, împreună cu procurorii care îi erau colegi de chef ? La fel cum au fost amendați mii de români, ieșiți astă primăvară în fața porții sau până la magazinul din colț, fără vestita declarație pe propria răspundere.
Dar și mai importantă e altă întrebare : cât vom mai permite ca polițiștii să se ocupe mai mult cu răfuielile între diferitele găști în uniformă, în loc să facă lucrurile pentru care sânt plătiți – prinderea infractorilor și asigurarea ordinii și liniștii publice ?
”Ca membru al comisiei parlamentare care controlează activitatea Poliției Române, voi pune oficial această problemă pe agenda Camerei Deputaților și voi monitoriza cu maximă atenție orice derapaj. Poliția e plătită de români ca să-și facă datoria, nu ca să se ocupe cu răfuielile dintre șmecherii în uniformă!”, a declarat deputatul PSD Radu Cristescu, contactat de vienri13.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *