Încă o bombă în Guvernul liberal: Lucian Heiuș, penal? Cristescu, acuzații dure

Iulian Iacobescu

După ce au venit la putere convingând lumea că nu vor accepta penali în funcții publice, liberalii își dau cu stândul în dreptul și pun în funcții cheie oameni a căror probitate poate fi pusă sub semnul întrebării.

Este cazul lui Lucian Heiuș, înlocuitorul lui Florin Cîțu în Guvernul PNL. Adică pus la Finanțe. Omul este o adevărată bombă cu ceas pusă în Guvernul liberal, una care poate dinamita din interior toată șandramaua susținătorilor și executanților lui Klaus Iohannis.

Politicianul Radu Cristescu a explicat, cu date concrete, de ce Heiuș nu e potrivit să ocupe poziția de la Finanțe. Mai mult decât să dea niște date, Cristescu a prezentat și documente, dar se pare că, pentru liberali, aceste ”detalii” nu contează.

” Lucian Heiuș, propus ministru de finanțe în guvernul Câțu, implicat în spălare de bani, constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și favorizarea infractorului, apare în plângerea penală din 21.03.2019 , către Parchetul General, depusă de către Ionescu Gheorghe și SC Heaven Trend SRL. În acest dosar, Heiuș Lucian se regăsește alături de senatoarea de Hunedoara Carmen Hărău și lichidatorul Tudor Ioan.
În aceeași dată plîngerea penală a fost depusă și la DNA București, care o trimite la DNA Alba, care într-un final o trimite la SIJ.
Interesant!
Această plângere penală vizează formarea unui grup infracțional, care a introdus peste 4000 de facturi false de câte 5000 de lei în contabilitatea firmelor Pro- Serv, Micro Mega și Recom-Sit, deținute și controlate de senatoarea Carmen Hărău, care în acel moment era deputat. Doar într-o singură zi se produceau facturi false de 3 miliarde de lei. În aceeași perioadă, Heiuș era director la Finanțele Publice Hunedoara, fiind apoi recompensat cu fotoliul de deputat de către Carmen Hărău. Mai mult de atât, într-un dosar instrumentat de DNA există interceptări între Heiuș Lucian, director la Finanțe, și Tudor Ioan, lichidator.
În concluzie, Heiuș se califică de minune pentru postul de ministru de finanțe în guwernerul condus de cîțul care a coordonat un atac contra monedei naționale”, a scris Cristescu.

Nu este unicul demnitar cu probleme penale din Guvernul liberal.

Cristescu l-a acuzat că ar fi nereguli cu alocările pentru respectivul proiect. Ion Ștefan i-a cerut premierului Orban să scoată din fondul de rezervă al Guvernului 2,5 milioane de euro, o parte din bani fiind necesari pentru o bibliotecă în Satu Mare.

În timpul ședinței de Guvern, acesta i-a spus premierului că banii sunt necesari pentru un spital.

”Locul dumneavoastră este la pușcărie, domnule ministru!”, a tunat Cristescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *