Pe Băsescu l-au ajus propriile minciuni. Olguta Vasilescu dă totul în vileag

Iulian Iacobescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, arată, cu subiect și predicat, cum fostul președinte al României, în încercarea sa de a mai ieși din conul de umbră în care a intrat, minte în legătură cu pensiile românilor.

Fostul ministru al Muncii dă de pământ cu Băsescu, după ce acesta s-a pretat – mai miră pe cineva? – la un limbaj ”de mardeiaș”.

”Tupeu de Basescu! Minte ca ultimii trei ministri ai Muncii i-au “furat pe pensionari” prin neacordarea cresterii cu rata inflatiei a pensiei, de la 1 ianuarie. Asa cum puteti observa si din articolul de mai jos, in 2017, anul in care am venit noi la guvernare, punctul de pensie a crescut DE DOUA ORI: cu 5,25 la suta de la 1 ianuarie, pentru a acoperi rata inflatiei si 50 la suta din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut realizat, pana la valoarea de 917,5 lei, si cu 9 la suta in luna iulie, pana la valoarea de 1000 de lei, care sa acopere majorarea IN AVANS cu 6 luni pentru 2018. Asadar, din 2018 pana in prezent, cresterile la pensii au fost IN AVANS cu 6 luni, ceea ce a insemnat mai multi bani in buzunarul pensionarilor, mai devreme! Nu toti sunt ca tine, preocupati doar de taieri, Basescule! Si mai renunta la retorica de mardeias de port, cu amenintari de genul: “i-as calca pe toti in picioare”, ca tu abia mai poti merge pe unde te uiti!”, i-a transmis Lia Olguța Vasilescu.

Tupeu de Basescu! Minte ca ultimii trei ministri ai Muncii i-au "furat pe pensionari" prin neacordarea cresterii cu rata…

Publicată de Lia Olguta Vasilescu pe Duminică, 26 aprilie 2020

În susținerea declarației sale, Vasilescu a postat un articol din 2017 în care se spune clar că ”începând cu data de 1 iulie 2017punctul de pensie va crește cu 9% și va ajunge la 1.000 de lei, se arată în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 2/2017, ce a apărut în ianuarie 2017 în Monitorul Oficial și deja se aplică”.

Astfel, aceasta va fi a doua majorare din 2017 a punctului de pensie, după ce acesta a crescut la 1 ianuarie 2017 cu 5,25%, ajungând la 917,5 lei, așa cum se arată în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 99/2016Până la 31 decembrie 2016, valoarea punctului de pensie s-a situat la 871,7 lei, mai precizează sursa citată.

2 thoughts on “Pe Băsescu l-au ajus propriile minciuni. Olguta Vasilescu dă totul în vileag

  1. Acest monstru umanoid’baseu’nu-si da seama ca e penibil de ce nu ia exemplul lui Constantinescu care își vede de treaba! Între aceasta forma de viata’baseu și jwk sunt foarte puține deosebiri amândoi sunt mitocani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *