Palada, despre dezastrul național: ”România trebuie să fie slugă la alții”

Iulian Iacobescu

Cunoscutul sociolog Mirel Palada enumeră, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, problemele cu care se confruntă România și trage o concluzie extrem de tristă și cutremurătoare: nu mai avem autonimie economică și suntem buni doar de slugi, iar România este un fel de Vaslui al Germaniei, Olandei și Franței.

”Cînd PSD trăgea un semnal de alarmă în privința felului în care România își pierde autonomia economică, l-ați demonizat și l-ați acuzat de comunism și de dorința de a vinde țara la ruși și la chineji și l-ați băgat pe Dragnea în pușcărie.

Ajutoarele date industriei românești au fost rapid atacate și cercetate penal.

Încercarea de a pune capăt exportului de profit către paradisurile fiscale a fost atacată cu un vitriol ideologic rar întîlnit.

La încercarea de impozitare a multinaționalelor au sărit de cur în sus toți ambasadorii ștremeleagului meu naționalist.

Culturilor de roșii autohtone li s-au pus bețe în roate, vezi Doamne încurcă piața liberă și roșiile de plastic din Olanda.

Irigațiile lui Daea au fost ridiculizate, că erau cormoranii mai importanți pentru tefelei.

Oile lui Daea au fost acuzate că nu respectă drepturile omului și că nu e bine să fie comercializate. Lasă, să vîndă Olanda oi, noi doar să culegem căpșunile și să ștergem occidentalii la curul ăla al lor mare și gras și bogat.

Magazinele alimentare autohtone au fost desființate imediat cum au venit dragii de liberali la putere.

Pe scurt: România nu trebuie să stea pe picioarele ei. Trebuie să fie slugă la alții. Un soi de gubernie bicisnică, un amărît de județ Vaslui al Imperiului, al șefilor noștri Olanda și Germania și Franța.

Doar sparangheloșii noștri sînt buni, să spetească pe cîmpurile bavareze, tratați ca niște vite, înghesuiți ca sclavii și fără voie să plece de la locul productiv, că pe domnii noștri stăpîni îi doare spatele și nu se pot îndoi de șale. În rest, România să nu care cumva să îndrăznească să scoată capul.

Acuma, vai Doamne, s-a trezit coana Europa că a fost violată de China și că nu mai are autonomie economică.

Vai Doamne, ce ne-au penetrat! Vai, Angelo, ce ne doare la autonomia noastră de stăpîni în primejdie! Toată industria medicală europeană e dependentă de China. Săriți! Ne mănîncă! Trebuie să facem fabrici în Europa! Deutchland Deutchland uber înainte de toate!

Pe bune? Nu vă e rușine, nemernicilor? Unde sînt înaltele principii de piață liberă și de concurență și deschidere?

Acuma, că v-a ajuns focul la cur și vouă, stăpînilor, gata nu mai e bună libertatea economică. Dintr-o dată, v-ați apucat să chelălăiți: trăiască protecționismul. Acuma v-ați trezit toți că aveți sînge de Dragnea și de Daea în voi.

Dumnezeii mamilor voastre de ipocriți. Să vă putrezească creierii în fundul capului de deontologi consecvenți ce sînteți și să aveți soarta cormoranilor și oilor, nemernicilor. Să vă năpădească chinejii și să vă trateze la fel de disprețuitor și de superior cum vă bateți voi joc de noi, ticăloșilor…

Ticăloșilor. Ticăloșilor. Ticăloșilor!!”, a scris Palada.

Cînd PSD trăgea un semnal de alarmă în privința felului în care România își pierde autonomia economică, l-ați demonizat…

Publicată de Mirel Palada pe Luni, 20 aprilie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *