Ovidiu Zară: Grupul de Comunicare Strategică mistifică datele?

Claudia Popa

Cunoscutul jurnalist Ovidiu Zară atrage atenția, pe pagina sa de Facebook, asupra modificării datelor privind numărul persoanelor vindecate de COVID-19 – coronavirus – și externate, făcute publice de autorități.

”Grupulul de Comunicare Strategică mistifica datele?
Ieri seara, 29 martie, la ora 21,35, Raed Arafat anunta ca la ora 20.00 se inregistrau 206 persoane vindecate si externate.

Astazi la ora 13.00, pe site-ul MAI, in comunicatul de presa se vorbea de … 180 de persoane vindecate si externate (FOTO 1).

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Asa cum spuneam in postarea anterioara, de ieri seara si pana azi la amiaza disparusera 26 de persoane vindecate si externate.(!!!)

Dupa postarea mea, la cateva ore bune, MAI a modificat datele de la ora 13.00 (!!!)

Astfel, in comunicatul de la ora 13.00 acum apar … 209 persoane vindecate si externate (FOTO 2).

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.


Mai multe cu 3 decat aseara!

Vela! Pana la urma care sunt datele oficiale reale?
Cati vindecati avem?
Cati morti sunt? Cati dintre acestia au decedat dupa contractarea virusului din cauza unor afectiuni preexistente, incompatibile cu viata?
Cati carantinati sunt si unde? Pe judete!
Ce sume s-au cheltuit pana acum cu pandemia asta?
Cati dintre cei tratati in sistemul sanitar, ori aflati in carantina in spatii puse la dispozitie de autoritati aveau platite asigurari sociale de sanatate?”, a scris Ovidiu Zară.

Grupulul de Comunicare Strategică mistifica datele?Ieri seara, 29 martie, la ora 21,35, Raed Arafat anunta ca la ora…

Publicată de Zara Ovidiu pe Luni, 30 martie 2020

Aseară, la conferința de presă de la 21:35, Raed Arafat anunța oficial că la bilanțul de la ora 20:00 al epidemiei de coronavirus din România sunt 1.815 cazuri de infecții (55 în plus față de raportarea de la ora 13:00).43 decese și … 206 vindecați și externați (click link, la min. 31.28 din conferința de presă)

Modificarea datelor a fost observată de jurnalist, iar după postarea acestuia de pe pagina de Facebook autoritățile au furnizat noi date.

Grupul de Comunicare Strategică s-a încurcat în numărătoarea vindecaților externați. Ieri la ora 20:00 era 2006, azi la…

Publicată de Zara Ovidiu pe Luni, 30 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *