Orban contrazice declarațiile lui Iohannis

Iulian Iacobescu

La câteva ore distanță, președintele României și premierul au făcut declarații contradictorii referitoare la măsurile luate în contextul crizei coronavirusului.

Un punct foarte special, țin neapărat să-l mai menționez – persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale, dar și de restricții speciale. Și, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65, pentru aceste persoane se vor introduce restricții speciale, în sensul că vor trebui, în interesul lor propriu, să stea practic tot timpul acasă”, a declarat Klaus Iohannis astăzi, la ora 14.00.

Premierul Ludovic Orban spune, însă, că s-a rostogolit o informație falsă.

S-a rostogolit o informație care nu este adevărată, referitoare la persoanele de peste 65 de ani. Sunt cei mai expuși îmbolnăvirii. Pentru a-i proteja se va institui interdicția de a ieși de la domiciliu, dar nu pentru toată perioada zilei. Se va institui un interval orar în care se vor putea deplasa. Ne impunem, ca obiectiv, servirea exclusivă, în farmacii, în magazine, ca să nu interacționeze cu alți cetățeni. Vor putea merge la magazin, să facă o plimbare”, a declarat Ludovic Orban, la orele 19.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *