Olguța Vasilescu, către Iohannis: ”Poate dați afară și consilierii care vă dau informații eronate pe care le înghițiți pe nemestecate”

Iulian Iacobescu

Lia Olguța Vasilescu scrie, pe pagina sa de Facebook, un text extrem de dur care arată că PSD -ul nu poate fi acuzat de trădare și că Iohannis este înconjurat de consilieri care îi fac mai mult rău decât bine.

”Am lamurit si “misterul” modificarii Codului Administrativ printr-o initiativa legislativa a UDMR pentru care Johannis a acuzat PSD-ul de tradare, cum ca am fi dat UDMR dreptul de a folosi limba maghiara in administratia locala. De fapt, ungurii avusesera acest drept, de folosire a limbii materne in localitatile cu peste 20 la suta populatie maghiara, de aproximativ 20 de ani, pana la aparitia noului Cod Administrativ realizat in guvernarea PSD, cand a fost LUAT. E ca la radio EREVAN, domnule Johannis! PSD A LUAT NU A DAT DREPTUL MINORITATILOR DE A FOLOSI LIMBA MATERNA IN ADMINISTRATIE! De aceea UDMR depusese aceasta initiativa legislativa imediat dupa adoptarea Codului Administrativ din guvernarea PSD. S-a respins si aceasta initiativa a maghiarilor, atat in Comisia de Munca a Camerei Deputatilor, cat si in cea Juridica. Asta ca sa dormiti linistit de grija Ardealului… Poate dati afara si consilierii care va dau informatii eronate pe care le inghititi pe nemestecate si va tot faceti de ras in fata celor care stiu despre ce e vorba, doar pentru a mai manipula si a mai stimula putin sentimentele nationale ale unor oameni de bunacredinta, de altfel… Apropo, pe Ludovic Orban l-ati sanctionat pentru ca a dat, cu o intarziere de o luna, punctul de vedere al guvernului pentru proiectul cu autonomia Tinutului Secuiesc, astfel ca a trecut tacit de Camera Deputatilor si a trebuit sa se mobilizeze PSD, in sase ore, ca sa fie respins la Senat? Sau va incurca la propaganda desantata anti PSD sa recunoasteti ca guvernul a favorizat, prin nedepunerea la timp a unui act administrativ, adoptarea tacita a unei initiative in prima Camera a Parlamentului? Sa stiti ca si pentru obsesii exista tratament…”, i-a transmis Vasilescu.

Am lamurit si "misterul" modificarii Codului Administrativ printr-o initiativa legislativa a UDMR pentru care Johannis a…

Publicată de Lia Olguta Vasilescu pe Marţi, 5 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *