UPDATE. Nu mai au nici un Dumnezeu. Tun de 2 mil euro dat de Volintiru-Romgaz în Săptămâna Patimilor

Iulian Iacobescu

În plină criză economică și de pandemie, când oamenii sunt trimiși în șomaj tehnic și ochii sunt ațintiți spre numărul de infectați și morți, directorul general al Romgaz SA Adrian Volintiru mai dă un tun de câteva milioane de euro (despre celelalte tunuri vom relata pe larg, într-o altă anchetă jurnalistică).

Este vorba despre achiziția unui teren în valoare de 8 milioane de lei, adică 1.632.000 de euro. Vineri, a fost semnat un contract de vânzare-cumpărare în biroul notarial al doamnei Suceavă între firma Romgaz SA prin împuternicit STTM și firma Katan SRL pentru vânzarea unui teren în suprafață de 1,7 ha în Târgu Mureș pentru suma de 96 euro/mp, în valoare totală de 8 milioane de lei, pentru amplasarea unei stații de gaz lichefiat.

Asta în condițiile în care fostul director Pop Traian nu și-a dat acordul deoarece studiul de fezabilitate arăta clar că investiția nu este rentabilă. Dar ceea ce este și mai grav este că această achiziție nu era trecută în planul de investiții. De aceea, celor de la Financiar și Contabilitate le este frică să pună viză.

Pentru că totul a fost premeditat, observăm din faptul că firma Katan SRL cumpără în februarie de la firma Mango SRL o parte din teren pentru a avea suprafața compactă de 1,7 ha.

Romgaz SA Mediaş vrea să angajeze o casă de avocatură pentru ...

Dar acum să vedem cine sunt vânzătorii: firma Katan SRL aparține unui anume Ioniță care este băiatul lui Ioniță tatăl care a fost director la Romgaz Târgu Mureș în anii 90-2000. Acest Ioniță este văr primar cu Lupa Leonard, directorul de achiziții de la Romgaz SA, care a fost angajat ilegal la Romgaz (în curând vom prezenta această ilegalitate într-o altă anchetă jurnalistică).

Deci, ce să vezi, terenul a fost cumpărat de Katan SRL de la vărul primar al acestui director de achiziții Romgaz, Lupa Leonard.

Firma Mango SRL, cea de la care a cumpărat Katan SRL restul de teren aparține doamnei Anda a lui Marcel, care doamnă Anda, pe numele ei Anda Cozma, este angajata STTM – Secția de Transport Tehnologic și Mentenanță a Romgaz, la departamentul juridic. STTM este cea care achită contravaloarea terenului.

Cine este Marcel? Nițu Ioan Marcel are o firmă ce execută lucrări și este în relații de afaceri cu Romgaz de 15 ani. Deci, Romgaz virează banii, cei 8 milioane de lei către STTM și împuternicește STTM să semneze contractul de vânzare-cumpărare. Doar nu o să meargă Volintiru la pușcărie în caz că miroase DNA-ul ceva.

Contractul a fost semnat, din partea Romgaz, de directorul STTM Cătană Cristian (despre care vom reveni într-o altă anchetă jurnalistică) . Având în vedere că e criză, prețurile terenurilor vor scădea semnificativ. Oricum acest teren, fiind la intrarea în Târgu Mureș dinspre Sighișoara este mult mai scump decât în centrul orașului și, cu atât mai mult, terenul fiind mare, prețul trebuia să fie mai mic.

De ce atâta urgență în achiziția acestui teren, tocmai acum? Se vorbește de o șpagă de 400.000 de euro încasată de domnul Volintiru Adrian, director general al Romgaz SA.

DNA doarme adânc… Și alte instituții se ocupă cu livratul de lumină și Paște.

UPDATE: Conform ultimelor informații, Volintiru l-ar șantaja pe ministrul Virgil Popescu cu ceva documente pe care acesta din urmă le-ar fi semnat pe vremea când era secretar de stat în Ministerul Economiei.

Dacă se confirmă, este foarte grav și asta poate explica de ce Volintiru încă mai e în funcție.

5 thoughts on “UPDATE. Nu mai au nici un Dumnezeu. Tun de 2 mil euro dat de Volintiru-Romgaz în Săptămâna Patimilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *