Nepotisme la MAI! Din ajutor de șef de post, consilier al secretarului de stat de la Interne!

Orban uită că, în 2019, promitea că se termină cu ”pilăraia” și ”nepotismul”

Claudia Popa

De ce este nevoie ca să ajungi în cercurile înalte ale puterii? De cun CV bogat, de studii la universități prestigioase sau de rude și prieteni care, la nevoie, îți întind o mână de ajutor?

În plină stare de urgență, fiul unui prefect instalat chiar de premierul Ludovic Orban a ajuns consilier la vârful MAI.

El a intrat în Poliție în anul 2017, fiind trimis în comuna vrânceană Vulturu, ca ajutor de șef de post.

Iulian Berbece, fiul prefectului de Vrancea Gheorghiță Berbece, a ajuns din ajutor de șef de post la Vulturu pe funcția de consilier al secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Pompiliu Norocel Stroe. Este vorba de agentul Iulian Berbece, angajat în cadrul IPJ Vrancea în anul 2017 și trimis ajutor de șef de post în comuna vrânceană Vulturu. Imediat după ce fostul consilier județean PNL, Pompiliu Norocel Stroe, a fost numit secretar de stat, de la MAI a fost solicitată detașarea agentului de poliție Iulian Berbece pe funcția de consilier al secretarului de stat mai sus amintit.”, dezvăluie Monitorul de Vrancea.
Iulian Berbece a fost intern, pentru 6 luni, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Capitală, la o societate de avocatură, după care a lucrat doi ani și patru luni la fosta firmă a familiei. În 2017, acesta s-a angajat în IPJ Vrancea și a fost trimis ajutor de șef de post la Vulturu.

Funcția de ajutor de șef de post a fost una cu noroc pentru Berbece, care i-a permis un salt extraordinar. Mai mult, experiența sa ca ajutor de șef de post în comunca menționată cu siguranță va ajuta MAI să stabilească noi strategii, mai ales că secretarul de stat pe care îl consiliază, Pompiliu Norocel Stroe este absolvent de teologie și sociologie, deci nu are treabă cu Internele.

Presa notează că Norocel nu are experiență în ceea ce înseamnă activitățile specifice ale Ministerului de Interne, el plecând la MAI după ce a renunțat la mandatul de consilier județean din partea PNL Vrancea. Și în acest caz, carnetul de partid a făcut diferența. În 2016, Pompiliu Norocel Stroe a condus PNL Focşani pentru câteva luni, iar în prezent este prim vicepreşedinte al PNL Vrancea.

Palmă pentru Ludovic Orban

În luna noiembrie a anului trecut, presa ddin România titra, cu entuziasm, că Ludovic Orban începe în forță mandatul la Palatul Victoria, înfierând cu mânie proletară ”pilăreala” și ”nepotismele”.

Suflarea României, sătulă de pile, cunoștințe și relații, a crezut, atunci, că normalitatea se va așterne și la noi, dar, iată, dezvăluirile de mai sus se lovesc cap în cap de ceea ce declara Ludovic Orban.

Acesta spunea că trebuie păstrați doar oamenii competenți, devotați interesului public.

„Aştept să fac febră musculară de la semnare de decizii de demitere a a secretarilor de stat care nu-şi fac treaba. Gata cu pilăraia, cu nepotismul. Am semnat ieri nişte decizii de demitere ale băiatului lui, ale băiatului lui…”, declara Ludovic Orban.

Ne bucurăm că premierul nu a avut de suferit de pe urma deciziei sale și că nu a făcut febră musculară. Cu toate acestea, câteva verificări periodice prin ministere și direcții l-ar ajuta să nu mai apară în fața românilor ca un om care face doar simple declaraii ce dau bine și nu au nici o finalitate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *