Motivul pentru care Streinu Cercel și Araft solicită imunitate. Achiziții uriașe în vreme de criză

Iulian Iacobescu

În plină criză sanitară și economică, Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) a achiziționat viziere medicale la 16 lei pe bucată, fără TVA, deși a avut o ofertă de la un producător autohton la 6,95 de lei pe bucată.

Un calcul simplu ne arată că, la 1,75 de milioane de bucăți, diferența de preț e de peste 15 milioane de lei.

Pe 2 aprilie, ONAC a publicat invitația la participare la procedura de negociere pentru achiziționarea de viziere pentru “constituirea stocurilor de urgență cu echipamente de protecție medicală”.

ONAC dă 3 milioane de euro în plus pe viziere. Le-a refuzat pe cele românești și le-a luat pe cele importate de Viggo Fashion, din China, firmă legată de Cătălin Botezatu.

Oare de asta ceruse imunitate Raed Arafat?

Reamintim că, pe 18 aprilie 2020, aparent din senin, Raed Arafat a cerut, într-o declarație publică la Digi 24, imunitate în fața procurorilor pentru orice persoană care comite abateri de la regulile achizițiilor publice, abateri mărunte, birocratice, cum le-a caracterizat el.

Iar vocile din mediul sanitar, tot mai vehemente, susțin că perioada de criză a fost una în care abuzurile au fost la ele acasă. Oare cât va mai dura până vom afla adevărul și cine va plăti pentru tot ce se întâmplă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *