Ministrul Transporturilor, anunț: câți kilometri de autostradă vor fi gata în 2020

Claudia Popa

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, spune că, în 2020, vor fi dați în folosință aproximativ 80 de kilometri de autostradă. Demnitarul a precizat și care vor fi șantierele unde lucrările sunt aproape gata. De asemenea, acesta a vorbit și despre proiectele de infrastructură care vor fi demarate în 2020. Unul dintre acesta e reprezentat de autostrada Sibiu Pitești.

„Avem 164 de km de șantiere deschise în acest moment pe autostrăzi si drumuri expres. Suntem foarte avansați cu 41 de kilometri Sebeș-Turda, aproape 90% progres fizic. Mă aștept ca cei 41 de km să fie finalizați și dați în trafic în acest an. 17 kilometri pe Autostrada Transilvania, Iernut-Chețani. Sigur, vom realiza și descăracarea de la Chețani și putem vorbi și de darea în trafic a acestui lot.

Biharia-Borș, 6 km finalizați în iulie, iar Centura Bacăului are 80% grad de finalizare.

Noi putem vorbi de darea în trafic a acestor obiective.

Ma feresc să spun câți kilometri vor fi dați în trafic. Dacă lucrurile merg așa cum au început, avem toate motivele să sperăm că aceste tronsoane vor fi date în trafic”, a declarat ministrul Transporturilor.

Demnitarul a adăugat că în acest an vor începe lucrările la mai multe tronsoane pe autostrada Transilvania, dar și pe autostrada Sibiu-Pitești.

”Semnăm contractele dacă nu avem contestații. Semnăm pentru tronsonul 4 Sibiu-Pitești, îmi doresc să semnăm și pentru 3 tronsoane pe Autostrada Transilvania și să aducem proiectele de pe zona Moldovei la un stadiu de maturitate Noi am înregistrat evoluții concrete. Când toți au vorbit de Sibiu-Pitești, au vorbit. Noi am vorbit și în câteva luni am început lucrările”, a mai declarat Bode, în direct la Digi 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *