Ministrul Alexe vrea 30.000 de căprioare moarte

Deși Romånia e întoarsă pe dos de epidemia agresivă de coronavirus, ministrul liberal al mediului, Costel Alexe, are alte griji urgente : a pus în dezbatere, pe site-ul oficial al ministerului, un proiect de ordin prin care se aprobă uciderea a 30.000 de căprioare.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia Căprior (Capreolus capreolus) pentru perioada de vânătoare 15 aprilie 2020 – 14 aprilie 2021, se arată pe site-ul MMAP.

Exemplarele de căprior cu vârsta sub 1 an denumite în continuare ”tineret” se recoltează în cadrul cotelor prevăzute în coloana 8 din anexa la prezentul ordin cu respectarea perioadei prevăzute pentru „mascul” și ”femelă” în anexa la Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează în documentul postat de ministerul condus de Alexe.

Conform proiectului de ordin al ministrului liberal, peste 14.000 de căprioare care ar urma să fie împușcate , din totalul de 30.000, sunt femele și pui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *