Medicii români se îmbolnăvesc în spitale, echipamentele medicale produse în România iau calea exportului

Iulian Iacobescu

Se pare că, dacă nu nu se ia comision, pe cei din guvern nu-i interesează producția sau echipamentele produse în România.

Aceasta este situația în Bacău, acolo unde cel mai mare producător de echipamente medicale, măști de protecție și combinezoane medicale din România își exportă toată producția în Italia.

Grav este că Guvernul României nici nu a contactat fabricile de la Trotuș, dar cu toate astea se dă ceasul morții să importe materiale de protecție medicală din China sau din țări din Asia.

Managerul fabricilor de la Trotuș, Adrian Stoian spune că nu a fost contactat de nimeni din partea Statului Român.

„Răspunsul este nu. Noi de altfel nu lucrăm deloc pentru România. Am participat în trecut la licitații publice, dar statul a preferat să lucreze cu China, pentru 1 leu în minus față de oferta noastră. De atunci, nu am mai participat la vreo licitație. Drept urmare, noi lucrăm doar pentru Europa, în special pentru Italia. Noi producem combinezoane, care, spre deosebire de ceea ce am văzut pe la televizor, chiar oferă protecție, sunt certificate, respectând anumite cerințe tehnice, cu filtre antibacteriene, adică chiar protejează. Ceea ce am văzut că poartă medicii, de tipul costumelor de vopsitor, oferă zero protecție. Este ca și cum nu le-ar purta”, a spus Stoian, pentru Ziarul de Bacău.

Ioan Turc cere ca Primăria Bistrița să „ușureze efortul ...

A  doua zi după publicarea acestui articol de către jurnaliștii de la Ziarul de Bacău, conducerea Trotustex a revenit cu un punct de vedere oficial: “Dezmintim informațiile apărute in presa ca producem în România combinezoane de protecție COVID 19. Avem toată tehnologia necesara si intenționăm sa producem cât de curând, in masura in care vom găsi tesatura specifica acestui produs”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *