Marcel Vela, fața-n față cu moțiunea

Iulian Iacobescu

Intitulată sugestiv „Democraţia românească în derivă. Cu vela ruptă, în timp de pandemie”, moţiunea simplă depusă de social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela se dezbate astăzi în Parlament.

Acest lucru se va întâmpla începând cu ora 15.00.

Semnatarii cer demisia lui Marcel Vela argumentând că prin ordonanţele militare care au fost emise s-a luat un lung şir de decizii contradictorii şi au fost impuse o serie de interdicţii care, ulterior, au fost anulate.

Senatorii PSD îl acuză pe Vela că a gestionat lamentabil venirea în ţară a circa un milion de cetăţeni români şi că a făcut din amenzi o taxă mascată pe coronavirus.

O altă acuză este că structurile coordonate de Vela nu au pregătit România pentru pandemie, fiindcă au minimalizat riscul, chiar dacă OMS a avertizat asupra pericolului. Aceste structuri coordonate de Vela sunt acuzate că nu s-au ocupat de achiziţionarea echipamentelor de protecţie pentru personalul medical şi nu au achiziţionat la timp teste şi aparatura de testare pentru noul coronavirus.

Grav este că, potrivit social democraților, datele despre pandemie ar fi fost falsificate, oferindu-se doar parțial, creându-se, astfel, o imagine mai bună decât realitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *