Marcel Ciolacu, mesaj ferm către primarii de municipii. Așa nu se mai poate!

Claudia Popa

Liderul interimar al social democraților, Marcel Ciolacu, susține că în această perioadă de criză administrațiile locale au fost nevoite să se descurce singure, iar ajutorul de la Guvern a fost nesemnificativ.

”Spitalele trebuie redeschise urgent în condiții de siguranță pentru pacienții cronici! Școlile trebuie să fie pregătite pentru reluarea cursurilor în toamnă! Trebuie asigurați bani pentru copiii și bătrânii din centrele sociale, pentru persoanele cu handicap sau pentru hrana și cazarea celor aflați în izolare.

Acestea sunt problemele reale ale tuturor orașelor din România. Realitatea, indiferent cât de mult încearcă Guvernul să o cosmetizeze este una singură: autoritățile locale din întreaga țară au fost lăsate să se descurce singure în gestionarea epidemiei COVID-19. Au cheltuit peste 800 de milioane de lei în criza sanitară, în timp ce Guvernul a alocat doar… 20 de milioane!

Parlamentul nu poate permite ca administrațiile locale să intre în faliment! Parlamentul trebuie să fie un partener de dialog pentru autoritățile locale, indiferent de culoarea politică! În final, singurul lucru care contează sunt cetățenii!

Acesta a fost mesajul ferm pe care l-am transmis azi primarilor de municipii, din tot spectrul politic, cu care m-am întâlnit la Parlament. Vom asigura în Parlament banii necesari pentru ca autoritățile locale să funcționeze în continuare în interesul cetățeanului”, a scris Ciolacu.

Spitalele trebuie redeschise urgent în condiții de siguranță pentru pacienții cronici! Școlile trebuie să fie pregătite…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 9 iunie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *