Marcel Ciolacu, declarația zilei! Iohannis, ”în corzi”!

Iulian Iacobescu

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, ridică o problemă extrem de gravă în această perioadă, în care tensiunile de pe scena politică încep să crească, după ce ALDE și Pro România au anunțat încă de ieri opoziția la prelungirea stării de urgență.

Ei bine, Marcel Ciolacu dă dovadă de înțelepciune și ridică o serie de probleme la care președintele Iohannis trebuie să răspundă.

”Care este perspectiva?! Asta așteaptă oamenii și mediul de afaceri de la președintele Iohannis și de la Guvern!

⚠️Ei și-au îndeplinit obligațiile cetățenești: au stat în case și au respectat regulile impuse de autorități. Dar ce a facut statul pentru ei în prima lună a stării de urgență?! Avem peste 1,2 milioane de români care și-au pierdut locul de muncă sau sunt în șomaj tehnic, zeci de mii de firme închise și miliarde de euro pierdute.

În aceste condiții, prelungirea stării de urgență #fără o minimă garanție că vor fi luate măsurile corecte și necesare pentru prevenirea unui dezastru economic ar fi o inconștiență totală.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text care spune „PSD Prelungirea stării de urgență fără o perspectivă economică ar fi un dezastru!”

Îi solicit președintelui Iohannis și Guvernului PNL ca prelungirea stării de urgență să fie însoțită obligatoriu de următoarele lucruri:

✅ #Transparentizarea informării, deciziilor și achizițiilor efectuate de Guvern pe perioada stării de urgență;
✅ Plan de acțiune pe termen scurt și mediu în domeniul sanitar pentru #testarea populației, o condiție obligatorie pentru reîntoarcerea rapidă la muncă și reluarea activităților economice ;
✅ Măsurile economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri, pentru protejarea #puterii de cumpărare a românilor, #păstrarea locurilor de muncă și #limitarea efectelor crizei economice (cele luate până cum sunt inaplicabile și insuficiente, după cum se poate observa!);
✅ Proiectele majore de #investiții pe care Guvernul le va demara pe perioada stării de urgență pentru a reporni economia;
✅ Măsurile care vor fi luate pe perioada stării de urgență în #agricultură pentru limitarea efectelor secetei și asigurarea necesarului de hrană pentru populație.

#PSD înțelege pe deplin nevoia de a nu pune sub nicio formă în pericol sănătatea oamenilor! În același timp însă, cred că toți românii așteaptă o perspectivă clară de la președintele Iohannis și de la Guvern.

Nu vom fi de acord să avem încă o lună #pierdută pentru cetățeni și pentru economie!”, a scris Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *