Ludovic Orban și femeia fatală din spatele Unifarm aprind fitilul în guvernul liberal

Iulian Iacobescu

Scandalul Unifarm scoate la iveală aspecte pe care însuși Ludovic Orban ar vrea să le țină ascunse.

Ionel Adrian Eugen, directorul general al Unifarm SA e acuzat că ar fi cerut mită în martie 2020 suma de 760.000 de euro, de la o firmă pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme.

Unele surse judiciare spun că e vorba de achiziția Unifarm de la firma BSG Business Select, patronată de nimeni alta decât Simona Ciuvalu, arestată în dosarul privind clanul Sportivilor și condamnată ulterior la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracțional organizat.

Ciulavu a preluat o firmă inactivă exact când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declara pandemia de coronavirus, iar câteva zile mai târziu intermedia deja o comandă în numele Unifarm, marcând un profit de sute de mii de euro.
Într-o investigație RISE Project Simona Ciulavu apare ca protejata lui Ludovic Orban.
Întâi a lucrat cu rakeții din Clanul Sportivilor, apoi a monitorizat achizițiile din ministerul condus de Ludovic Orban, iar acum importă măști și combinezoane medicale turcești de la activiștii politici ai lui Erdogan.

O cheamă Simona Ciulavu și, între timp, s-a combinat romantic și financiar cu unul dintre cei mai controversați polițiști români: fostul comisar Petru Pitcovici, anchetat în trei dosare de trafic. Două cu droguri și unul cu influență.

Femeia, condamnată în trecut pentru activități interlope, a preluat o firmă inactivă exact când Organizația Mondială a Sănătății (OMS) declara pandemia de coronavirus, iar câteva zile mai târziu intermedia deja o comandă în numele Unifarm, marcând un profit de sute de mii de euro, scrie flux24.ro

Pe 17 septembrie 2006, Simona Ciulavu a fost arestată pentru șantaj și aderare la una dintre cele mai vechi grupări criminale din București, Clanul Sportivilor.

Un an mai târziu, Ciulavu a fost suspendată din ministerul Transporturilor după ce legăturile sale penale cu Clanul Sportivilor au devenit publice. Radu Berceanu, ministrul de la acea vreme, susținea că Ciulavu a fost adusă în instituție chiar de Ludovic Orban, actualul premier: Doamna Ciulavu a fost colegă, bună prietenă și apropiată colaboratoare la Primăria Capitalei a domnului ministru Ludovic Orban. Domnul Ministru Ludovic Orban, datorită acestei apropieri strânse și prietenii de nezdruncinat, a luat-o la Ministerul Transporturilor, anul trecut, în luna mai. Ca să poată s-o ia, pentru că știa că are o serie de lucruri, i-a acceptat venirea fără cazier sau cu cazier nu știu cum, parțial color, pe proprie răspundere”, a explicat Radu Berceanu în 2009 pentru agenția Mediafax.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *