Lovitură pentru români: Olguța Vasilescu: ”Vor munci mai multe ore și vor fi plătiți pentru mai puține”

Activitatea Inspecției Muncii, suspendată. Liberalii, feriți de controale

Iulian Iacobescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, pune degetul pe rană și susține că Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii, a făcut o greșeală uriașă atunci când a acceptat să nu se mai plătească taxele la nivel de salariu minim pentru contractele part time.

”Cea mai mare prostie a actualului ministru al Muncii a fost ca a acceptat ca sa nu se mai plateasca taxele la nivel de salariu minim pentru contractele part time. In afara ca a pierdut la buget 1,5 mld lei, peste 200000 de oameni care reusisera sa treaca pe norma intreaga se reintorc la part time. Din pacate, ei vor avea o pensie sub cea minima si, stim toti, vor munci mai multe ore decat au in contract si vor fi platiti pentru mai putine. Nici nu au cui sa se planga. Inspectia Muncii are activitatea suspendata si nu mai face controale. Le-am spus in parlament cand au venit cu OUG, dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!”, a scris Lia Olguța Vasilescu.

Consilierul parlamentar Cristian Vasilcoiu prezintă cifrele dezastrului, arătând că actualul demnitar de la Muncă ”minte prin omisiune”.

”Știți când v-am spus că Violeta Alexandru minte prin omisiune în privința angajaților români rămași pe drumuri?!
Ei bine, am aflat și cifrele:
– 150.000 de contracte de muncă cu normă întreagă au fost transformate în contracte part-time (2 sau 4 ore/zi), ceea ce face ca oamenii să piardă bani, iar statul taxe;
– dintre cele 200.000 de contracte reziliate, 120.000 sunt cu acordul părților (adică patronii i-au convins pe angajați să semneze), astfel că oamenii nu beneficiază nici măcar de șomaj clasic;
– 100.000 de angajați au fost trimiși în concediu fără plată (la fel, nu beneficiază de nimic).
Așa se face că șomajul oficial raportat pe luna martie a scăzut la 2,88%.
Adică oficial avem șomaj la minim istoric, iar real sute de mii de oameni rămași fără venituri sau cu ele mult diminuate”, spune Vasilcoiu.

Inspecția Muncii, în stand by. Flutur, liber la matrapazlâcuri

Mai mult, în această perioadă a fost SUSPENDATĂ activitatea Inspecției Muncii. De ce? Ca liberalii să își poată face la adăpost afacerile lor contrare intereselor românilor.

”Iată de ce au suspendat Iohannis și Violeta Alexandru activitatea Inspecției Muncii! Ca să nu își verifice colegii din PNL! Flutur duce oamenii în Germania! Același Flutur care a nenorocit Suceava! Același Flutur care își făcea teste preferențiale!”, a precizat Cristian Vasilcoiu.

Presa a dezvăluit, recent, că societatea care a intermediat plecarea românilor în străinătate este Panap Jobs și că firma are sediul în localitatea Solca din Suceava, dar și un punct de lucru în zona Arcu din municipiul Iași.

Acționarii firmei Panap Jobs SRL sunt Flutur Onofrei Viorel și Avramescu Flutur Cosmin, ei deținând și Panap Residence, un cartier de vile în zona Ipotești, județul Suceava.

De asemenea, FLUTUR VIOREL-ONOFREI deține și PANAP SRL, o societate cu obiect de activitate în domeniul transporturilor terestre a cărei cifră de afaceri a ajuns în 2019 la valoarea de 14.131.790 RON cu un profit declarat de 2.597.118 RON.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *