Lia Olguța Vasilescu face praf liberalii: ”Am vaga impresie ca, de la Johannis in jos, tot PNL-ul s-a imbolnavit de paranoia… ”

Iulian Iacobescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, torpilează partidul de guvernâmânt și pe președintele Klaus Iohannis. ”Cartoful fierbinte” îl reprezintă situația muncitorilor români din Germania, umiliți de angajatorii de acolo.

”Am vaga impresie ca, de la Johannis in jos, tot PNL-ul s-a imbolnavit de paranoia… Violeta Alexandru spune ca ce se intampla cu muncitorii romani aflati in Germania si tratati ca niste sclavi e din cauza unei legi adoptate in guvernarea PSD. Pai, Violeta, hai sa iti explic ca pentru incompetenti ca tine:
1. Pentru muncitorii straini aflati pe teritoriul Germaniei actioneaza legea germana, nu cea romana si banuiesc ca nemtii nu au chemat niste PSD-isti mititei si rosii ca sa le scrie legislatia;
2. Nu PSD a suspendat activitatea Inspectiei Muncii, de cateva luni, ca sa nu mai poata fi verificata vreo firma din Romania, inclusiv cele care se ocupa cu plasarea fortei de munca, ci tu, cu manuta ta;
3. Muncitorii romani care au plecat la cules de sparanghel, pe perioada pandemiei, au plecat in baza unei intelegeri intre statul roman si cel german. Mai pe sleau, a sunat Merkel sub presiunea proprietarilor de ferme si, de la Johannis in jos, v-ati facut toti pres… Daca pentru IT-isti, medici, etc au fost interzise zborurile spre Europa, pentru agricultori le-ati deschis prin ordonanta militara si i-ati inghesuit pe toti in aeroportul de la Cluj, fara sa respectati nicio masura sanitara, adusi inclusiv din zone carantinate, ca aveau nemtii nevoie de sclavi;
4. In interviul dat alaturi de ministrul Agriculturii din Germania, ca cel al Muncii nu avea timp de slugile din Romania, nu ai cerut decat sa aiba parte de acelasi tratament in spitale romanii, ca orice neamt bolnav de COVID. Pai e obligatie europena sa tratezi muncitorii din statele membre daca se imbolnavesc! Nu asta era problema muncitorilor romani, ci faptul ca stau inghesuiti prin containere, ca nu li se asigura mesele promise si in loc de 13 euro pe ora promisi, primesc 0,65 de euro pe ora, adica sub salariul minim din Germania si sub cat ar primi din Romania. Dar tu habar nu ai de problemele lor! Pe ei ii apara sindicatele germane, nu guvernul roman care i-a trimis sa fie sclavi pe timp de pandemie…
5. Ai vizitat niste ferme alese de nemti, unde nu sunt probleme, si ti s-a parut ca e presa din Romania subiectiva sau opozitia care iti cere sa iei masuri. Macar cu sindicatele germane care, de cateva saptamani, fac scandal in apararea conationalilor nostri ti-ai facut timp sa vorbesti?
6. Erai foarte zambitoare in conferinta de presa, total in contradictie cu situatia care reclama prezenta ta acolo! Nu citesti postarile colegilor tai de partid, macar, care iti solicitau seriozitate si sa ceri respect pentru ai nostri?
7. Cu cate confederatii din agricultura te-ai intalnit in Romania? Ca poate aveau si ei nevoie de muncitori in agricultura si poate ii plateau si tratau mai bine decat strainii…
8. Pe directive europene nu poti face modificari in dezbatere publica, asa cum iti inchipui tu, ca Romania a acceptat prin tratat de aderare sa aiba legislatie europeana, dar te-ai gandit macar ce s-ar intampla daca noi am trata muncitorii nemti aflati in Romania, nu ca ar fi prea multi, asa cum sunt tratati romanii nostri la ei? Ca doar aplicam toti legislatia europeana in domeniul muncii…
9. Muncitorii romani din zona carantinata Suceava au plecat prin firma de casa a lui Gheorghe Flutur, nu a vreunui PSD-ist. Ce masuri ai luat contra acestei firme? Aaa! Niciuna! Bine, pa!

Te-ai dus Violeta Alexandru si te-ai intors Violeta Bau din Germania, cu concluzia cucului de la ora 18: PeeeeSeeeDeee este de vina!”, a scris Vasilescu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2937444473039352&id=252218321561994&__tn__=K-R

11 thoughts on “Lia Olguța Vasilescu face praf liberalii: ”Am vaga impresie ca, de la Johannis in jos, tot PNL-ul s-a imbolnavit de paranoia… ”

 1. IOHANIS,ORBAN,PD-PNL AU VÂNDUT CETĂȚENI ROMÂNI CA PE VITE! JIGODIILE PD-PNL FURĂ ÎN TIMP DE CRIZĂ ȘI O ȚINE CU STAREA DE … SĂ POATĂ SĂ FURE ȘI SĂ NU POȚI PROTESTA!O JIGODIE PE CARE NU O ASCULT(CIOLANIS) CA PE TOȚI DIN PD-PNL SCHIMB CANALUL ȘI REVIN DUPĂ CE GROHĂIE CE-I DIN PD-PNL,JIGODIE DE PRȘEDINTE ȘI UN UN GUVERN COMPLET; CORUPT,HOȚ,INCAPABIL,MAFIOT.

 2. FELICITARI DOAMNA OLGUTA VASILESCU MI- A PLACUT F TARE CUM ATI RELATAT TOATE PROBLEMELE , ACEST HITLER AL ROMANIEI TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU TOATE MAGARIILE FACUTE DE ACEST NAZIST LA FEL SI ACEDT BOZGOR YREBUIE SA PLATEASCA .
  FAC UN APEL GEGENERAL LA TOTI MEMBRI DE PARTID SA ATACE PE ACEASTA CIUMA GALBENA CA ISI BAT JOC DE ROMANI
  MOBILIZARE GENERALA

 3. Păcat pentru acești oameni nevinovați ,care au reușit să plece pe timpul pandemiei ,clar că a fost la nivel guvernamental. Păcat pentru ei că s-au lăcomie la bani ,cînd noi ce-i din țară stăm și suferim de atîția ani ,și trăim cum putem. Cine ia dus acolo să răspundă pentru EI ,pentru că și ei tot ai noștri sînt.

 4. EU DE CÂND PSD DOMNUL LIVIU DRAGNEA, D-NA LIA OLGUTA VASILESCU ȘI D-L TEODOROVICI AU AJUNS ÎN GUVERNUL ALES CINSTIT PE LEGE AM VĂZUT ACESTE PERSOANE CELE MAI COMPETENTE PERSONAJE POLITICE DIN ULTIMII 26 DE ANI ȘI NU M-AM ÎNȘELAT DELOC ȘI NICI EI NU AU ÎNȘELAT AȘTEPTĂRILE NOASTRE A ROMANILOR. DE ACEEA EU SPER CĂ ÎN VIITORUL GUVERN SĂ FIE D-NA LIA OLGUTA VASILESCU ȘI D-L ORLANDO TEODOROVICI DEOARECE AU ARĂTAT COMPETENTĂ MAXIMĂ ȘI INTERES CRESCUT PENTRU ECONOMIE CREȘTEREA PIB-ULUI, PENSII MARI TE SALARII MĂRITE, ALOCAȚIILE PT. COPII DUBLATE ȘI INVESTIȚII FOARTE BUNE SUSȚIN ACEȘTI OAMENI PE MERIT ȘI PE DREPTATE ! NU SUPORT MINCIUNILE PNL-ISTE!!!

 5. Am fost sclavi la turci, nemți și ruși. Conducătorii s-au făcut că nu observă. Nimic nou
  Avocat R F Dumbraveanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *