Lia Olguța Vasilescu, dură: ”Modificați ordonanța militară care prevede interzicerea exportului produselor de panificație gata ambalate!”

Iulian Iacobescu

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu a lansat un apel către Guvernul României. Reacția sa vine după ce Guvernul a dat noua ordonanță militară ce prevede stoparea exportului de cereale, dar și a unor produse procesate din cereale, cum ar fi produsele de patiserie și panificație. 

Vasilescu dă exemplul firmei de biscuiți ETI, despre care spune că a fost greu de convins să vină să deschidă două fabrici la Craiova.

”Apel catre guvernul Romaniei! Modificati ordonanta militara care prevede interzicerea exportului produselor de panificatie gata ambalate! Firma de biscuiti ETI, pe care am reusit cu greu sa o convingem sa deschida doua fabrici la Craiova, exporta, in proportie de 80 la suta, biscuiti si alte produse fabricate aici, in tari din UE si spatiul ex sovietic. O facea inainte de criza si e normal, daca nu chiar imperativ, sa o faca si in aceasta perioada de criza! Statul roman castiga, nu pierde nimic! In schimb, firma poate pierde pietele de desfacere! Castigate cu greu! Nu merg pe retorica celor care spun ca sunt persoane care vor ca Romania sa piarda si pietele pe care le mai are pentru export… Cred ca e vorba de o simpla greseala… Reveniti asupra ei! Credeti ca supravietuim crizei daca mancam mai multi biscuiti?”, a scris Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *