Lia Olguța Vasilescu ”dinamitează” Guvernul Orban: ”Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor să facă!”

Claudia Popa

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu susține că i se pare o mârlănie gestul liberalilor de a acuza guvernele anterioare de lipsă de vizune, în condițiile în care PNL a furat peste 605 dintre idei. Mai mult, Vasilescu spune că, în această perioadă, totul se vinde pe nimic și Parlamentul nu are ce face.

”Am inteles de la Orban ca programul PSD a fost prost, ca doar il criticau zilnic cand il aplica PSD, dar e genial cand il aplica PNL. Imediat dupa ce au venit la guvernare au intrerupt multe programe, in general din agricultura, dar acum se lauda ca le-au inventat ei doar pentru ca si-au dat seama ca erau bune si s-au hotarat sa le aplice din nou. Ce te faci insa cand se lauda ca vor implementa si legi care sunt in vigoare cum e Legea privind reglementarea activitatii de telemunca? Daca nici macar de asta nu stiu ca e implementata, cand jumatate de tara a lucrat in baza ei in lunile de pandemie, ce sa mai zic? Alte lucruri le-au preluat, dar cu schemele lor golanesti, sa mai poata pradui ceva… Fondul de investitii propus de Orban nu e la fel cu al PSD care il capitaliza cu profitul companiilor detinute de stat, si nu cu activele, cu proprietatile lor. Orban, in schimb, vrea sa capitalizeze fondul direct cu participatiile statului, iar cand va vinde pe bursa actiunile fondului, va vinde, de fapt, proprietatile, activele companiilor de stat. Nu suntem chiar toti fraieri ca sa nu ne prindem ce vor sa faca! Uite asa veti ramane fara CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanta si fara tot pe ce au mai pus prietenii lor geana sa ia pe bani putini, acum, in criza, cand totul de vinde pe nimic si fara ca Parlamentul sa poata face ceva.
Ca sa inchei, mi se pare o marlanie sa acuzi de “lipsa de viziune” guvernele anterioare, cand tu le-ai furat peste 60 la suta din idei. Ca si cum ai plagia lucrarea unuia mai mult de jumatate si l-ai si certa ca n-a prea stiut pe unde sa puna virgulele…
Concluzie: au furat mai mult de jumatate din ce am apucat sa implementam noi si au stricat in sase luni, iar in restul au ascuns dupa fraze mestesugite ce au de gand sa fure in anii urmatori!”, susține Lia Olguța Vasilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *