Legea amânării plății facturilor a trecut de Parlament: PNL a votat împotriva oamenilor

Claudia Popa

Astăzi, Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, un proiect de lege care prevede amânarea pentru o perioadă de trei luni a plății utilităților pentru următoarele utilități: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV.

Facem precizarea că în această lege nu intră amânarea plății pentru serviciile de voce și date mobile. Aceste facturi trebuie achitate în continuare.

Au fost 243 de voturi pentru, 81 contra și 3 abțineri. Ca să intre în vigoare, legea mai trebuie promulgată de Iohannis. Până atunci, nu se aplică.

Liberalii au anunțat deja că vor ataca legea la CCR. Ei au votat împotrivă.

Proiect de Lege pentru acordarea unor facilităţi fiscale contribuabililor persoane fizice şi juridice:

Art. 4.- (1) La cererea beneficiarului, persoană fizică afectată direct sau indirect de măsurile impuse de autoritățile competente, pe perioada stării de urgență sau a operatorului economic, a cărui activitate a fost oprită sau a căror venituri sau încasări s-au diminuat cu minimum 15% în luna în curs raportat la media celor două luni anterioare, se amâna la plată, pentru o perioada de 3 luni de la data intrării în vigoare a prezentei legi, plata serviciilor de utilităţi: apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile.

(2) La expirarea perioadei de 3 luni menționate la alin.(1), beneficiarii de servicii de utilități vor plăti sumele scadente, eșalonat, pe o perioadă de 12 luni de la expirarea perioadei, fără a li se percepe dobânzi și penalități de întârziere, informează stiripesurse.ro.

One thought on “Legea amânării plății facturilor a trecut de Parlament: PNL a votat împotriva oamenilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *