Klaus, Klaunis, uber alles

” Să alegem un neamț, din ăia serioși, țais, cum au fost Carol întîiul și Ferdinand ” , le-au zis jmecherii cu ochi bleu fraierilor mioritici.

Și turmele de fraieri au pus botul, la pachet cu softul STS. Și Santa Klaus a fost ales prezident al patriei, în numele luptei cu ” ciuma roșie ” , deși fusese propus de ” ciuma roșie ” ca premier al USL, taman în bîrlogul odios al satanicului ” varan penal ” , cunoscut și ca ” Felix ” ( Doamne apără-l și păzește-l pe tăticul lui Vlăduț Voiculescu-PLUS, care a fost un turnător bun, bio, de la țară, nu ca voiculescul ăllalt, dă la oraș, fi-r-ar mama lui dă varan securist și urban … ).

Și a fost noapte, și a fost dimineață. Și au văzut bă’eții dăștepți, cu ochi albaștri și stele pă umeri, că e bine. Și au zis : ” Să mai ia dulapul Hapleanis încă un mandat ! “.

În fine, și lor le-a’ zis că e bine alți bă’eți dăștepți, de peste baltă, da’ nu ne mai punem noi acuma pentru detalii de doi cenți, ce parteneriatu’ matern & strategic …

Well, și cum ziceam : ” ciuma roșie ” a mai luat-o încă o dată peste bot, în episodul ” Tanti Veo”, după episoadele ” Nãstase the Big Baron “, ” Geoană the papagal “, ” Ponta the cîrlan SIE “. Și a fost iar noapte și dimineață. În fine, o dimineață cam mahmură, da’ bine că ” ciuma roșie ” a luat-o iar peste bot, ca să nu mai crească aiurea pensiile și salariile. Păi, unde ne trezim noi …?

Ei, și pe urmă dulapul neamț l-a pus premier pe ăla care zicea, ca lider USL, că Kovesi e nașpa, pînă l-a prins Kovesi și trupa ei de partea sensibilă a zonei inghinale. Și gata, bruks Kovesi a devenit Maica Domnului.

Pe urmă a apârut și Costache, marele doctor privat sibian, care schimba actele ministeriale după interesul patronilor lui. Da’ ăsta nu era grup infracțional organizat, chiar dacă erau dovezi cu carul, fiindcâ ministrul Costache e și el manglitor d-ăla bun, bio, de la Sibiu, nu ca Beuran sau Sorina Pintea, fi-r-ar mama lor azi și mîine de pesediști mizerabili.

În fine, despre amiralul de bazin WC Chițac, senator PNL, n-are rost să mai vorbim, că omul e patriot militar, nu jeg tupeist, care pune sub pericolul infecției cu coronavirus sute de oameni, inclusiv tot parlamentul și guvernul. Omu’ e și el jeg de ăla bun, bio, liberal, nu de la ” ciuma roșie “, ce naiba …

Și fiindcă toate astea trebuiau să poarte un nume, li s-a zis ” Klaunis Viermer Iohanus “. Neamț serios, dom’le, nu brînză de Sibiu cu aracet. Poftă bună și un COVID 19 fericit !

Ion Neculcescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *