Jurnalistă, ironie dură: ”Mă autodenunț: Domnule Vela, tocmai am strănutat!”

Iulian Iacobescu

Georgiana Arsene, jurnalist și blogger, scrie, într=o postare de pe site-ul personal inprimalinie.org, un comentariu dur după ce ministrul de interne, Marcel Vela, a vorbit despre dosare penale pentru cei care nu au mască și strănută.

”Am citit cu multă uimire – și m-am enervat cumplit după – declarația ministrului de Interne Marcel Vela referitoare la strănut.

Trăim într-o lume dementă, în care orice anomalie este prezentată ca normalitate sau este impusă ca normalitate.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a declarat că o persoană care intră la metrou fără mască și strănută s-ar putea alege cu dosar penal.

„La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască – n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască”, a spus Vela.

Eu n-am avut treabă la metrou, am strănutat pentru că era curent în casă. Așa pățesc eu, la curent strănut.

Și, uneori, la puful de la plopi. Și la anumite parfumuri înțepătoare.

Deci suficiente motive ca băieții lui Vela să mă salte. Că, doar devin o infractoare, un pericol public. Strănutul meu mă face vinovată și pasibilă de un dosar penal.

Că alții dau tunuri în pandemie, că subminează economia națională că mai fac cine știe ce alte infracțiuni nu reprezintă nimic.

Îmi amintesc acum de melodia celor de la Taxi ”Câinele comunitar” – singura voastră problemă ”e clar, sunt eu – câinele comunitar”.

Rele vremuri mai trăim…”, a scris Arsene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *