Jurnalistă: ”Devenim forță de muncă nu doar cea mai ieftină, vom ajunge ca niște vite în jug”

Iulian Iacobescu

Georgiana Arsene, jurnalist și blogger, a reacționat dur pe pagina sa de Facebook după ce televiziunile au prezentat imagini cu cei peste 1500 de români care așteaptă pe Aeroportul din Cluj-Napoca să plece la muncă în Germania.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni şi oameni în picioare

”În tot acest timp, românii sunt ținuți în case, Guvernul vorbește de șomaj tehnic în toate sectoarele de activitate, iar criza sanitară și cea economică întregesc tabloul sumbru al viitorului în România.
Probabil că se va ajunge în situația în care, de teama de a nu muri de foame în case, fără perspectivă, românii vor lua în număr cât mai mare calea străinătății, unde se vor angaja în agricultură sau se vor înhăma la orice alte munci numai ca să spuraviețuiască. Și uite cum devenim forță de muncă nu doar cea mai ieftină, ci vom ajunge ca niște vite în jug.
P.S. Poza am luat-o de la Dan MV Chitic”, a scris Arsene.

În tot acest timp, românii sunt ținuți în case, Guvernul vorbește de șomaj tehnic în toate sectoarele de activitate, iar…

Publicată de Georgiana Arsene pe Joi, 9 aprilie 2020

5 thoughts on “Jurnalistă: ”Devenim forță de muncă nu doar cea mai ieftină, vom ajunge ca niște vite în jug”

  1. Parcă sunt duși de Hitler în Germania… Se aseamănă și se potrivește cel mai bine… Suntem nebuni sau ne prefacem, toată Europa stă în casă și alți au drept la liberă circulație? Ce înseamnă lumea necăjită pentru voi, nemernicilor? …carne de tun? Dacă vreți să răriți populația, începeți cu voi! ,,masonilor,, …

  2. Ioan T. lucrase la o fermă de sparanghel pentru prima dată în Germania, în apropiere de Münster, acum un an. După aproape trei luni de muncă intensă, 10 ore pe zi, de obicei 7 zile pe săptămână, s-a întors în România cu mai puțin de 1.850 de euro. Peste 1.000 de euro fuseseră deduse din salariile pentru chirii, mese și alte costuri auxiliare.
    Nu a fost o experiență plăcută “, spune Ioan la DW. Și nu a fost singur: aproape 120 de muncitori, marea majoritate români și câțiva bulgari, au recoltat sparanghel în fermă. Era sezonul înalt pe câmpuri, cei mai mulți dintre ei nu prea puteau vorbi germana și toată lumea avea încredere într-un intermediar, exact în mijlocul care a sunat acum și a făcut reclamă cu termeni mai buni: „Au nevoie urgentă de noi, chiar vor organiza zboruri doar pentru noi”
    300.000 de lucrători lipsesc

  3. Articol de 2 bani..pe bune, pe zi ce trece nu ma mai pot abține sa observ “calitatea” jurnaliștilor oe care ii avem..si ca sa raspund doar cu un exemplu: Ați auzit macar unul din raspunsurile celor care merg acolo sa munceasca?..doar de curiozitate, inainte de a scrie un articol..Ei spun ca afara castiga de cel putin 10 ori mai mult decat in Romania, pentru acelasi tip de munca..poate numai plecând de la acest raspuns, puteti duce articolul in cu totul alte sfere de discutii..nu tampeniile pe care le devotați fără nici o informare.

  4. Ar trebui de asemenea ca economia românească sa inceapa sa porneasca. Nu putem sta la nesfarsit asa, doar datorita faptului ca preseditele crede ca ne-am putes imbolnavi. Statul ttebuie sa fava ceva in privinta asta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *